Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai: “életem meccsére készülök”

Napjaink legnagyobb tehetséggel bíró magyar labdarúgója kettőzött erővel készül az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre, mindenképpen jól szeretne szerepelni azok után, hogy az októberi mérkőzéseket kihagyni kényszerült…

A Red Bull Salzburg kiválósága, Szoboszlai Dominik a minap a magyar válogatott sajtófőnöke, Szabó Gergő részére adott videós interjút a közelgő, sorsdöntő mérkőzés előtt:

“Életem meccse lesz az Izland elleni, pedig futballoztam már nagy klubok ellen a Bajnokok Ligájában. Nagyon várom már, hogy játszhassunk. Azért szeretnék kijutni, mert sokszor hiányzott egy lépés, sokszor buktunk el apróságok miatt. Nem szeretném, hogy egy HA válasszon el minket az Eb-től. A válogatott sokszor megmutatta, hogy képes az ilyen meccseken is helytállni, tudunk küzdeni egymásért, ahogy a törökök, a szerbek, az oroszok vagy a bolgárok ellen tettük. Ezt meg fogjuk csinálni Izland ellen is.

Mindenkinek jó a viszonya mindenkivel. Nincs egyénieskedés, senki sem egyedül akar megoldani mindent, a pályán megértjük egymást, mindenki küzd a másikért. A csapatkapitányunk kiadja a feladatokat, de ő is megteszi, amit kell. A szövetségi kapitány utasításait is betartjuk, a meccsek előtti videoelemzések során megtaláljuk az ellenfelek gyenge pontjait, ezt kihasználva sikeresen jöhetünk le a mérkőzés végén a pályáról.

Most az Izland elleni meccsre hangolunk, csak az lebeg a szemünk előtt. Lesz utána még két Nemzetek Ligája-mérkőzésünk, de nem kérdés, hogy a csütörtöki pótselejtező a legfontosabb.”

A magyar válogatott jövő csütörtök este, 20:45-től az Európa-bajnoki részvételért lép pályára Izland ellen a Puskás Arénában. A mindent eldöntő összecsapásra – és a novemberi NL-mérkőzésekre – Marco Rossi az alábbi keretet hirdette ki.