Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a portugálok hetet vertek, a belgák csak nehezen győzték le Svájcot – videóval

Barátságos mérkőzésekkel hangolódtak az európai csapatok a Nemzetek Ligája következő fordulójára. Portugália nem kapott éppen nehéz ellenfelet, így nem meglepő, hogy gálázni tudtak Andorra ellen úgy, hogy Cristiano Ronaldo nem volt ott a kezdőcsapatban, de később azért betalált. Belgium meglepetésre nem bírt Svájccal az elején, de végül Batshuayi mentette meg a becsületüket. Ukrajna nagyon jól kezdett Lengyelország ellen, de egy elrontott büntető után már nem találták a játékukat, így Lewandowskiék végül könnyedén tudtak győzni.

Portugália – Andorra:

Érvényesült a papírforma Andorra ellen. A portugálok már a 8. percben megszerezték a vezetést Neto révén, majd a 29. percbe Paulinho növelte csapata előnyét még egy góllal. Hatalmas fölényben játszott a hazai csapat, és még nehezebb dolga lett Andorrának, amikor a félidőben becserélték Cristiano Ronaldót. A Juventus támadója az 56. percben gólpasszt adott Renato Sanchesnek, ezzel háromgólosra növelve az előnyüket, majd a 61. percben Paulinho duplázott. A 76. percben az andorraiak védője, Garcia vett el egy gólt Ronaldótól, de minden bizonnyal így is örült csapata ötödik góljának. Végül ő sem maradt adós a góllal, hiszen a 85. percben egy beadás utáni fejessel betalált a hálóba. A mérkőzést azonban Joao Felix zárta le a 88. percben egy nagyon szép kapásgóllal, így lett végül 7-0 a végeredmény.

Portugália – Andorra: 7-0 (2-0)
Gólszerzők: Neto (8.), Paulinho (29. 61.), Sanches (56.), Garcia (76. – öngól), Ronaldo (85.), Joao Felix (88.) ill.

Belgium – Svájc:

Meglepetésre a vezetést Svájc szerezte meg a 15. percben Belgium ellen Mehmedi találatával, aki a 28. percben ismét veszélyeztetett, és csak Mignolet bravúrja mentette meg a belgákat az újabb góltól. Kiegyenlített mérkőzés volt, és a 49. percben Batshuayi góljával ki is egyenlített a hazai csapat. Innentől kezdve kezdte átvenni az irányítást a belga válogatott, és a 70. percben már a vezetést is megszerezték, ismét Batshuayi találatával. A 76. percben a Crystal Palace játékosa egy hatalmas bombával növelhette is volna az előnyét, de a kapus bravúrja ezt megakadályozta, így nem változott már az eredmény.

Belgium – Svájc: 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Batshuayi (49. 70.) ill. Mehmedi (12.)

Lengyelország – Ukrajna:

Az első félidőben Ukrajna játszott fölényben, és a 12. percben büntetőhöz is jutott, de Jarmolenko kihagyta a lehetőséget. Ezt megbosszulták a lengyelek a 40. percben, amikor egy óriási kapushiba után Piatek talált be a hálóba. A második játékrész kevésbé volt eseménydús, de 63. percben Lengyelország kétgólosra növelte az előnyét Moder góljával. A mérkőzés ezután már csak szép lassan lecsordogált a medrében, hatalmas helyzet és újabb gól már egyik oldalon sem esett.

Lengyelország – Ukrajna: 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Piatek (40.), Moder (63.) ill.