Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mégis folytatódhatnak az alacsonyabb osztályú bajnokságok – HIVATALOS

A hétfői bejelentéssel ellentétben a keddi napon eldőlt, hogy az NB I-en és az NB II-n kívül a többi bajnokság hátralévő őszi fordulóit is megrendezhetik hazánkban zárt kapuk mögött…

Ahogyan arról beszámoltunk, Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor hétfői bejelentése értelmében kedd éjféltől kezdődően legalább 30 napig minden sportmérkőzést csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni Magyarországon, így például a nemzeti válogatott Izland elleni sorsdöntő, Eb-pótselejtezőjén sem lehetnek jelen a szurkolók csütörtök este a Puskás Arénában.

Hétfő délután Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az NSO-nak elmondta, hogy a miniszterelnök bejelentésének értelmében leáll a teljes amatőr futball, azaz a férfi NB I és NB II, illetve a női NB I kivételével minden bajnokság, a teljes utánpótlásszektor és az NB III, a megyei bajnokságok is. Kedden azonban fordult a kocka, és az MLSZ közleményben jelezte, hogy szigorú előírások mellett folytatódhatnak a bajnokságok.

A kihirdetett szabályozás értelmében a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Ez vonatkozik az előttünk álló válogatott mérkőzésekre is. A megvásárolt jegyek árát az MLSZ visszatéríti.

A szerdai Magyar Közlönyben szereplő pont szerint „A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.” A 20 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalom nem vonatkozik „a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára tartott edzés és sportrendezvény alkalmával” a sportrendezvényen jogosultan résztvevőkre.