Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a Real egykori argentin középpályása – HIVATALOS

A korábban éveken át Európában légióskodó, egy ideje már újra hazájában szereplő rutinos argentin középpályás a keddi napon bejelentette visszavonulását…

 

Az argentin élvonalbeli Vélez Sarsfield alkalmazásában álló Fernando Gago némileg váratlanul erősítette meg, hogy 34 évesen felhagy az aktív játékkal, hiszen néhány hete még arról beszélt, hogy jól érzi magát újabb térdszalag-szakadását követően.

A kiváló védekező középpályás a Boca Juniors nevelése volt, 2007-ben 21 esztendősen az akkori “Galaktikus” Real Madrid csábította őt Európába. Gago öt szezon alatt 121 tétmeccsen lépett pályára a “királyiak” színeiben, első négy idényében alapember volt, később viszont már kevesebb lehetőséhez jutott, így a 2011-2012-es szezont kölcsönben az AS Roma együttesénél töltötte. A következő kiírásban végleg eladták őt a Valenciának, ám ott sem tudott állandó lehetőséget követelni magának, így az évad második felére visszatért hazájába, a Vélezhez.

2013 nyarán nevelőegyesülete, a Boca vásárolta vissza a játékjogát, és a korábbi kettő után újabb három bajnoki címet nyert az “arany-kékekkel”. Gago tavaly nyár óta állt a Vélez alkalmazásában, legutóbbi sérülése után azonban csak a néhány hete újraindult bajnokság rajtjára térhetett vissza, és a jelek szerint mégsem volt tökéletes állapotban.

A 61-szeres argentin válogatott pályafutását bár több súlyos térdsérülés hátráltatta, búcsújában kiemelte, igyekszik kizárólag a szépre emlékezni. Gagónak azért a sikerekből is kijutott: a nemzeti válogatottal tagja volt a 2005-os junior világbajnok és a 2008-as olimpiai bajnok együttesnek, miközben a felnőtt csapat tagjaként 2014-ben világbajnoki döntőt, 2015-ben Copa América-finálét játszott.