Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: Szlovákia és Skócia jutott ki a jövő évi tornára – eredmények

Az Európa-bajnoki selejtezők utolsó köreit, azaz döntőit rendezték, ennek következtében hatalmas volt a tét, ugyanis amelyik csapat nyer, az kijut a jövő nyári tornára.

A grúzok és észak-macedónok teljesen kiegyenlített találkozót vívtak egymással, azonban a vendégeknek sikerült egyszer betalálnia. Egy remek összjáték végén a Genoa rutinos csatára piszkálta be a labdát a kapuba Nestorovski passzát követően, amivel el is döntötte az összecsapás sorsát. Az Észak-Macedóniai válogatott történelme során először jutott ki az Európa-bajnokságra.

Grúzia – Észak-Macedónia 0-1 (0-0)
Játékvezető: A. Taylor (angol), Helyszín: Boris Paichadze Dinamo Arena (Tbiliszi)
Gólszerzők:ill. G. Pandev (56.)

Akárcsak a Grúz – Észak-Macedón mérkőzés úgy ez is teljességében kiegyenlített volt, és itt a gólok számát tekintve is. A szlovákoknak sikerült megszereznie a vezetést Kucka révén szomszédainknak. A Parma középpályása egy rettentő rosszul hátrafejelt labdára csapott le, majd végiggyalogolt vele a kapuig és kirúgta a rövid alsót. A hazaiak addig nyomtak, míg nem sikerült kiegyenlíteni, McNair tört be a jobb oldalon és a centerezett labdájába pechesen ért bele az Inter védője, Milan Skriniar, így az a kapuban kötött ki a 88. percben. A hosszabbításban sikerült eldöntenie a Szlovák válogatottnak a találkozót, ugyanis az Omonia Nicosia csatára, Duris egy védelmi hibát követően rávezethette a védelemre a labdát, majd gyönyörűen rúgta ki a bal alsót és csapatát is a jövő évi Európa-bajnokságra.

Észak-Írország – Szlovákia 1-1; h.u.: 1-2 (0-1)
Játékvezető: F. Brych (német), Helyszín: Windsor Park (Belfast)
Gólszerzők: M. Skriniar (88. – öngól) ill. J. Kucka (17.), M. Duris (110.)

A szerb – skót találkozó nem volt kiegyenlített, a vendégek sokkal jobban pörögtek, így Ryan Christie 52. percben megeresztett 20 méteres lövésével teljesen megérdemelten megszerezték a vezetést. A találkozó hajrájában viszont sikerült bebrusztolnia az egyenlítő találatot a szomszédainknak, Mladenovic szöglete találta meg a Real Madrid csatárát, Luka Jovicot, ő pedig a kapuba bólintott. A mérkőzés hosszabbításában nem esett gól, ennek következtében jöhettek a büntetők, amiben Skócia bizonyult jobbnak, mert Mitrovic egyedüliként elhibázta tizenegyesét, ennek következtében a skót válogatott vehet részt az Európa-bajnokságon.

Szerbia – Skócia 1-1; b.u.: 1-2 (0-0)
Játékvezető: A. Lahoz (spanyol), Helyszín: Stadion Rajko Mitić (Belgrád)
Gólszerzők: -L. Jovic (90.) ill. R. Christie (52.)