Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koronavírus: a félidőben derült ki, hogy fertőzött a játékos

Ahogyan arról beszámoltunk, Törökország és Horvátország válogatottja izgalmas, 3-3-as döntetlent játszott egymással a szerda esti felkészülési mérkőzésen…

A találkozó azonban sajnos nem csak a gólokról marad emlékezetes, hanem egy olyan esetről is, ami aligha szabadott volna, hogy megtörtjén. A vb-döntős horvát válogatott csapatkapitánya, Domagoj Vida esetében ugyanis csak a mérkőzés félidejében derült ki, hogy a legutolsó koronavírus tesztje pozitív eredményt hozott, miután az első 45 percben végig játszott.

A rutinos hátvéd a második félidőre természetesen már nem ment ki a pályára, és azonnal megkezdődött az elkülönítése. A horvát válogatott többi tagjait ugyancsak elkülönítették a “külvilágtól”, és a következő napokban még az eddiginél is fokozottabb teszteléseknek fogják alávetni őket.

A 31 esztendős Vida jelenleg a Besiktas játékosa, korábban a Dinamo Kijev és a Dinamo Zagreb futballistája volt, a válogatottban a tegnapi volt a 84. fellépése.

Az ellenfél, a török válogatott azonos Nemzetek Ligája-csoportban szerepel a magyar válogatottal, amely ellen jövő szerdán fognak játszani a Puskás Arénában.

Eddig is világszerte rengetegen bírálták, hogy a mostani koronavírus-járványhelyzetben mennyire fontos megrendezni ezeket a felkészülési, ill. NL-találkozókat, Vida esete pedig alighanem csak olaj a tűzre, hogy több a kockázat ezekben a gyakorlatilag tét nélküli mérkőzésekben, mint a valódi haszna…