Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

USA: Fél tucat újoncot avatott a nemzeti csapat!

Az Egyesült Államok válogatottja a koronavírus-járvány hathatós közreműködésének is köszönhetően 285 nap után játszott újra mérkőzést. A Wales elleni idegenbeli találkozó ha nem is az eredmény miatt, de könnyen lehet, hogy mérföldkőnek számít majd az amerikai csapat jövőjét illetően. 

Történt ugyanis, hogy az amerikai nemzeti csapatban hat játékos is debütált a Wales elleni barátságos találkozón. Az ‘újoncok’ mindegyikét ráadásul igen tehetséges fiatalnak tartják.

A Borussia Dortmund üdvöskéje, Giovanni Reyna (17); a Valenciában idén berobbanó Yunus Musah (17); az FC Barcelona kötelékéhez tartozó Konrad De la Fuente (19); a brazíliai Internacionalban pallérozódó Johnny Cardoso (19); a francia Caen-ban nevelkedő Nicholas Gioacchini (20); valamint a Premier League-es Wolverhampton fiatalja, Owen Otasowie (19) első meccsét játszotta a válogatottban (…)

(…) Abban a válogatottban, amelynek már így is oszlopos tagja az USA jelenlegi talán legnagyobb sztárja, Christian Pulisic (22); a Juventusos Weston McKennie (22); a Barcás Sergino Dest (20); a lipcsei Tyler Adams (21); a lille-i Timothy Weah (20) vagy éppen a felsoroltakhoz képest már idősnek számító 25 esztendős kapus (Man. City), Zack Steffen.

Nem hiába mondta Sergino Dest a Wales elleni találkozó után, hogy az USA-val akár már a 2022-es, de inkább az utána következő világbajnokságon komolyan számolni kell – Ha jóslatokba korai lenne is bocstkozni, az biztos, hogy jelen állás szerit sokra hivatott játékosokat soroltunk fel!