Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: botlottak az argentinok – videóval

A csütörtöki napon folytatódtak a küzdelmek a Dél-amerikai világbajnoki selejtező zónában, és a harmadik fordulóban a két győzelemmel rajtoló argentin válogatott Paraguay nemzeti együttesét látta vendégül…

 

Két veretlen csapat találkozott egymással a La Bombonera zárt kapus lelátói előtt a Dél-amerikai selejtezősorozat harmadik fordulójában. Az argentin válogatott nem a megszokott négyvédős hadrendben állt fel, mivel a mérkőzés napján megsérülő Tagliaficót inkább a stuttgarti González helyettesítette a bal szélen, aki nem hogy nem védő, hanem inkább támadó. Ennek ellenére Scaloni válogatottja az elejétől kezdve próbálta magához ragadni az irányítást, inkább több, mint kevesebb sikerrel. Ráadásul az első játékrész derekánál Almiron megindulása után Martínez Quarta a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudott szerelni, a Paraguay javára megítélt büntetőt az éppen Argentínában légióskodó Ángel Romero pedig biztos lábbal értékesítette. (0-1) Messiék igyekeztek még jobban rákapcsolni, ám kevés helyzetet nem tudtak kialakítani, ráadásul menet közben a középpályáról Palaciost elvesztették sérülés miatt. Nem sokkal a szünet előtt a csereként beállt Lo Celso szögletéből a némileg váratlanul bekerülő Nicolás González fejjel megszerezte első válogatottbeli gólját, így 1-1-es állás mellett vonulhattak le a félidőre a csapatok.

A térfélcsere után is az argentin válogatott próbálta uralni a játékot, ami a mezőnyben sikerült is, de helyzetek formájában kevésbé mutatkozott meg. Bő tíz perc elteltével egy szép akció végén Lo Celso legurított labdáját a lendületből érkező Messi helyezte Silva kapujába, azonban a brazil játékvezető végül a videóbíró döntésére hivatkozva érvénytelenítette a találatot egy, az akció korábbi szakaszában elkövetett szabálytalanság miatt. A “gauchók” nem igazán tudtak fogást találni ellenfelükön, csereként Di María és Alario is játékra jelentkezett, ám a lehetőségek rendre kihasználatlanul maradtak. Sőt, az utolsó tíz percen belül Romero szabadrúgásánál még Armani kapusnak kellett nagy védést bemutatnia, így akár a mezőnyben alárendelt szerepet játszó Paraguaynak is lett volna alkalma a három pont begyűjtésére. Végül a felek közt pontosztozkodás történt, vagyis mindketten maradtak továbbra is veretlenek.

Argentína – Paraguay 1-1 (1-1)
Helyszín: Estadio Alberto José Armando (La Bombonera), Buenos Aires; Vezette: Raphael Claus (brazil)

Gólszerzők: N. González (41.), ill. A. Romero (21. – büntetőből)
Sárga lapok: De Paul (45.), Montiel (78.), ill. A. Romero (30.), Cardozo (47.), Perez (76.), Almiron (90+1.)
Kiállítva:ill.

Argentína: Armani – Montiel, Martínez Quarta, Otamendi – De Paul (Alario 83.), Paredes, Palacios (Lo Celso 29.), N. González – Messi, Ocampos (Di María 60.) – L. Martínez (N. Dominguez 83.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Paraguay: Silva – Robert Rojas, Balbuena, Gómez, Junior Alonso – Villasanti Rolon (Morel 73.), Cardozo, Giménez (Rodrigo Rojas 85.) – A. Romero (Sanabria 85.), Lezcano, Almiron (Alderete 90+1.). Szövetségi kapitány: Eduardo Berizzo.

 

Világbajnoki selejtező, Dél-amerikai zóna, 3. forduló

Bolívia – Ecuador 2-3
Argentína – Paraguay 1-1
Kolumbia – Uruguay péntek, 21:30
Chile – Peru szombat, 00:00
Brazília – Venezuela szombat, 01:30

A sorozat aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!