Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: hiába korai ukrán gól, simán nyertek a németek

Fontos meccs volt mindkét válogatottnak, hiszen a németek szeretnének ott lenni a Nemzetek Ligája playoffjában, míg az Ukránok szeretnének bennmaradni az A divízióban. 

Remek helyzetkihasználással kezdte a találkozót Ukrajna. Első helyzetükből sikerült betalálniuk, a 12. percben. A Ferencváros játékosa, Zubkov két német védő figyelmét is lekötötte, majd hátrapasszolt labdáját Yaremchuk bombázta Neuer kapujába 0-1!
Ezzel a góllal felpiszkálták a németeket, akiknek hamarosan sikerült is egyenlíteniük. Egy kontra végén Sané lőtt gyönyörű gólt 1-1! A 33. percben a vezetést is megszerezte a házigazda, Timo Werner közeli fejes góljával 2-1! Ahogy az előző gólnál itt is Goretzka adta a gólpasszt.
A második félidőben nagyobb fölényben játszott a német csapat és a 64. percben Werner révén meg is szerezték a harmadik góljukat és ezzel el is döntötték a három pont sorsát 3-1!

Németország – Ukrajna 3-1 (2-1)
Helyszín: Lipcse, Red Bull Arena Vezette: O. Hategan (román)
Gólszerzők: Sané (23.), Werner (33.) ill. Yaremchuk (12.)
Sárga lapok: Rüdiger (29.) ill. Malinovsky (44.)
Kiállítva:ill.

Németország: Neuer – Süle, Koch, Rüdiger – Ginter, Goretzka, Gündogan, Max -Gnabry, Werner (Brandt 76.), Sane (Waldschmidt 86.)
Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Ukrajna: Pyatov – Konoplya, Zabarnyi, Matviienko, Sobol – Malinovsky, Stepanenko (Makarenko 69.), Zinchenko (Kharatin 86.) – Marlos, Yaremchuk (Moraes 75.), Zubkov (Mykhaylichenko 74.)
Szövetségi kapitány: Andrei Sevchenko

A mérkőzés összefoglalója

A svájci válogatott játékosai rendkívül motiváltan várhatták a találkozót, hiszen két meccsel a Nemzetek Ligája csoportköre vége előtt 4 pont hátránnyal követék Ukrajnát a csoport utolsó helyén. Tudták ha vereséget szenvednek a spanyolok ellen kiesnek az A divízióból. A spanyol pedig egyértelműen első helyük megtartásáért érkeztek Bázelbe, egy ponttal előzték meg a tabellán a németek a mérkőzés előtt.

Nagyon gyatra első félidőt produkált a spanyol válogatott. A támadásban gyenge csapat a 26. percben egy ellentámadás végén még hátrányba is került. Embolo beadásából Freuler szerzett gyönyörű gólt 1-0!
A második félidőben szinte ki se tudtak jönni a saját térfelükről a svájciak. Az 57. percben hatalmas lehetőség adódott a vendég csapat előtt, amikor kezezés miatt büntetőhöz jutottak. Viszont a szezonban több büntetőt is értékesítő Sergio Ramos próbálkozását Sommer szögletre ütötte. A 79. percben ismét büntetőhöz jutottak a spanyolok, ráadásul a szabálytalankodó Elvedit második sárga lapja miatt ki is állította a játékvezető. Ezúttal is Ramos állt oda és az idegek harcát ezúttal is Sommert nyerte, akiről ezúttal ki sem jött a labda. Ramos 2018 óta nem rontott büntetőt, ezen a mérkőzésen kettőt is.
Az emberelőnyt már sikerült használnia spanyol csapatnak. A 89. percben a csereként beálló Moreno góljával tudtak egyenlíteni 1-1! Viszont a győzelmet nem sikerült megszerezniük, így egy mérkőzéssel a csoportkör vége előtt elvesztették első helyüket.

Svájc – Spanyolország 1-1 (1-0)
Helyszín: Bázel, St. Jakob-Park Vezette: W. Collum (skót)
Gólszerzők: Freuler (26.)  ill. Moreno (89.)
Sárga lapok: Elvedi (15), Embolo (58.), Freuler (72.) ill.
Kiállítva: Elvedi (79.) ill.

Svájc: Sommer – Fernandes, Elvedi, Akanji, Rodriguez – Shaqiri (Sow 72.), Xhaka, Freuler, Zuber (Steffen 72.) – Embolo (Mehmedi 90.+1) – Seferovic (Omeragic 84.)
Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic

Spanyolország: Simon – Roberto, Ramos, P. Torres, Reguilon – Merino (Moreno 80.), Busquets (Koke 73.) – F. Torres, Ruiz (Morata 56.), Olmo (Canales 73.) – Oyarzabal (Traore 73.)
Szövetségi kapitány: Luis Enrique

A mérkőzés összefoglalója

Nemzetek Ligája A divízió 4. csoport