Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: újabb magyar pontszerzés, döntetlen Szerbia ellen – videóval

A magyar válogatott az Európa-bajnokságra való kijutást követően hazai pályán 1–1-es döntetlen ért el Szerbia ellen a Nemzetek Ligájában – nemzeti csapatunk holtversenyben vezeti a csoportját.

A magyar csapat az első félidőben a hét meghatározó futballistája nélkül is remekül játszott, több látványos támadást is vezetett az ezúttal Gera Zoltán által irányított alakulat. Ennek ellenére a szerbek jutottak vezetéshez, méghozzá a 17. percben, amikor Nemanja Radonjic a gyorsaságát kihasználva kibabrált a debütáló Kecskés Ákossal, majd magabiztosan befejezte az akciót. A Marco Rossit koronavírus miatt nélkülöző válogatottunk egy pillanatra sem tört meg, a játékrész során irányította a meccs tempóját. Ennek a szünethez közeledve meg is lett az eredménye, Kalmár Zsolt és Nemanja Nikolcs csodás összjátékát követően előbbi került gólhelyzetbe, higgadt megoldással ki is egyenlítette az eredményjelző állását.

A fordulást követően a vendégek többet birtokolták a labdát, lehetőségük is több adódott, ám Dibusz Dénes eszén nem tudtak újra túl járni – a Ferencváros kapusa bravúrokat is bemutatott. Csereként többek között az Izland elleni összecsapáson egyenlítő Négo is pályára lépett, érdemben most nem sikerült hozzátennie a magáét.

Magyarország a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában a második helyen áll, ráadásul ugyanannyi ponttal, mint amennyivel a listavezető oroszok rendelkeznek. Nemzeti csapatunk szerdán Törökországot fogadja a Puskás Arénában.

Magyarország – Szerbia 1–1 (1-1)
Gólszerzők: Kalmár (39.), ill. Radonjic (17.)

Dibusz – Kecskés, Lang, Botka – Bese (Gyurcsó), Sigér (Négo), Nagy, Holender (Hangya) – Kalmár, Szoboszlai (Schafer) – Nikolics (Könyves).

Dmitrovic – Milenkovic, Spajic, Gudelj – Radonjic (Vlahovic), Lazovic (Gacinovic), Lukic, Maksimovic (Grujic), Ristic (Mladenovic) – Jovic, Tadic (Milinkovic-Savic).

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása: