Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Suárez elkapta a koronavírust – HIVATALOS

A Dél-amerikai világbajnoki selejtezőzóna aktuális mérkőzései miatt az Atlético Madrid jelenleg az uruguayi válogatottal tartózkodó sztárja a nemzeti csapat egyik ellenőrzése folyamán pozitív koronavírus-tesztet produkált…

Az uruguayi szövetség hétfői tájékoztatásában megerősítette, hogy a válogatott keretéből Luis Suárez és Rodrigo Munoz, valamint az egyik stábtag, Matias Faral pozitív koronavírus-tesztet jegyzett a legutóbbi ellenőrzés alkalmával.

Az érintettek elkülönítése azonnal megkezdődött, ebből kifolyólag egyikük sem lehet ott a keddi, Brazília elleni világbajnoki selejtezőn, ráadásul Suárez így kihagyni kényszerül az Atlético Madrid szombati spanyol bajnoki (La Liga) mérkőzését is, melyen éppen az uruguayi támadó korábbi csapatát, a Barcelonát látják vendégül.

A 33 esztendős támadó 2014 óta minden sorozatot figyelembe véve 283 mérkőzésen 198 gólt regisztrált a Barcelona színeiben. Legeredményesebb idénye a 2015-2016-os kiírás volt, amikor a bajnokságban 40, összességében pedig 59 találatig jutott. Legutolsó idényében, a 2019-2020-as szezonban sérülésektől is hátráltatva 36 fellépés alatt 21 gólt termelt. Suárez a Barcelona színeiben négy-négy bajnokságot és Király-kupát, két spanyol szuperkupát, valamint 2015-ben Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert.

Mindenképpen pikáns lett volna, hogy alig az az összecsapás, hogy alig néhány héttel a távozását követően a Barca ellen léphetett volna pályára, a nagy találkozás azonban úgy látszik, hogy egyelőre most még nem valósulhat meg…