Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: hat góllal semmisítették meg a spanyolok a németeket – videóval

Hatalmas spanyol gólzápor és német megsemmisülés a Nemzetek Ligája A divízójának 4. csoportjában. Luis Enrique gárdája összesen hat gólt vágott a Nationalelfnek, amire most először került sor a két csapat történelmében. Ferrán Torres  három góllal vette ki ebből a részét, amivel az elmúlt 15 év legfiatalabb (20 év és 262 nap) spanyol játékosa lett, aki mesterhármast lőtt a válogatottban.

Elképesztő fölényben játszottak a spanyolok, a németek mintha pályán sem lettek volna, akik az egész mérkőzésen csak egyszer jutottak el kapuralövésig is, azt is az első félidőben. Spanyolország a 17. percben szerezte meg a vezetést és az első gólt. Fabián Ruiz szöglete után a jól érkező Morata ugrott a legmagasabbra, majd a vetődő Neuer kezei mellett a jobb felsőbe fejelt. A 23. percben ismét a Juventus támadója lőtt a hálóba, de ezt most (is) les miatt érvénytelenítették. A spanyolok folyamatosan rohamozták a németek kapuját, de Neuer miatt nem kapták meg a másodikat, egészen a 33. percig, amikor már ő sem tudta megmenteni csapatát a góltól. Olmo fejese még kivágódott a keresztlécről, de jött Ferrán Torres, aki 8 méterről óriási erejű lövést vágott a jobb felsőbe. Öt perc múlva már a harmadikat is meglőtték a spanyolok: Fabian Ruiz beadására Rodri érkezett, aki végül Neuer keze felett a kapu bal oldalába bólintotta a labdát. A szünetig is a spanyolok támadtak, de több gólt nem szereztek már.

A második félidőben sem változott a játék képe, és a hazaiak hatalmas fölényben játszottak továbbra is. A 47. percben Olmo lőhetett volna még egyet, de Neuer védett, az 55. percben azonban Torres duplájával már újabb gól került fel a spanyolok neve mellé. Egy hatalmas védelmi hiba után Gaya futhatott a labdával a kapu felé, majd lepasszolta azt a jobb oldalon érkező Ferrán Torreshezaki már nem hibázott. Elképesztő tempót diktáltak a spanyolok, a németeknek esélye sem volt. A 71. percben ráadásul Torres mesterhármast szerzett. Egy gyors akció végén Fabián Ruíz remekül látta meg a bal szélen Torrest, aki végül kilőtte a bal alsót. A 77. percben ott volt egy szépítési lehetőség a németek előtt, de Gnabry nagyjából 20 méterről a kapufát találta el. A spanyolok azonban még mindig nem álltak le, és a 89. percben még egy hatodikat is belőttek, teljesen megsemmisítve a német válogatottat. Gaya passza a kapu előtt Oyarzabalt találta meg, ő pedig nem habozott, és közelről a hálóba lőtt.

Spanyolország – Németország: 6-0 (3-0)
Helyszín: Estadio de La Cartuja (Sevilla) Vezette: Andreas Ekberg (svéd)
Gólszerzők: Morata (17.), Ferran Torres (33. 55. 72.), Rodri (38.), Oyarzabal (89.) ill.
Sárga lap: – ill. Koch (37.), Tah (67.)
Kiállítás: – ill. –

Spanyolország: Unai Simon, Gaya, Torres, Ramos (Garcia, 43.), Sergi Roberto, Rodri, Canales, Koke, Olmo (Moreno, 73.), Ferran Torres (Asensio, 73.), Morata (Oyarzabal, 73.). Vezetőedző: Luis Enrique

Németország: Neuer, Ginter, Süle (Tah, 46.), Koch, Max, Goretzka (Neuhaus, 61.), Gündogan, Kroos, Sané (Waldsschmidt, 61.), Gbabry, Werner (Heinrich, 76.). Vezetőedző: Joachim Löw

Az A divízó 4. csoportjának állása: