Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az angol másodosztályban engedélyezik az öt cserét

Az angol labdarúgó-bajnokság másod-, harmad- és negyedosztályát magába tömörítő szervezet (EFL) vezetősége úgy döntött, hogy péntektől engedélyezik a mérkőzéseken az öt cserét. 

A klubokkal való konzultáció után az EFL vezetősége bejelentette, hogy november 20-tól minden másod-, harmad- és negyedosztályú mérkőzésen engedélyezik az öt cserét a 2020/21-es szezonra.

A másodosztály (Championship) csapatai kilenc játékost nevezhetnek cserének a keretbe, akik közül ötöt küldhetnek majd be a pályára. A harmad- és negyedosztályban ez hét játékosból kell megoldaniuk.

Augusztusban a Premier League klubok az öt csere ellen szavaztak, így ott már a szezon kezdete óta az eredeti, három cserés megoldást alkalmazzák, és nem is változtatnak ezen még, de bármelyik csapat beadhat egy indítványt, ha mégis módosítani szeretne ezen, és akkor egy újabb szavazást írnak ki. A Premier League vezérigazgatója, Richard Masters a múlt héten viszont azt nyilatkozta hogy nem valószínű, hogy az elsőosztályba is visszahozzák az öt cserét.

A Premier League az egyetlen olyan bajnokság a top 5 európai ligák között, amelyik úgy döntött, hogy a 2020/21-es szezonban visszatérnek a régi rendszerhez a cserékben.