Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Ismét pont nélkül maradtak a törökök! – videóval

Komoly téttel bírt a magyar válogatott utolsó mérkőzése a Nemzetek Ligájában. A törökök elleni találkozón mindkét félnek volt esélye arra, hogy a csoport élén zárjon, de a vendégeket az a veszély is fenyegette, hogy akár a kvartett utolsó helyén is végezhetnek. Végül a magyarok megnyerték a csoportot, a törökök pedig búcsúztak a B-divíziótól.

Az első játékrész igen kevés lehetőséget hozott. A félidő első felében a magyar válogatott irányított inkább, majd fokozatosan átvették az irányítást a törökök. Pár nagyobb lehetőség adódott is a vendégek előtt, de Dibusz és a védelem jól állta a sarat.

A második félidő elején is fölényben voltak a törökök, de a vezetést a magyarok szerezték meg. Egy rossz kirúgást követően visszatámadtak Cseriék, Nikolic passzából Varga lőtt, amit még nagy bravúrral hárított a kapus, de Kabak tisztázásába Sigér lépett bele, a labda pedig a török kapuban kötött ki, 1-0! A 73. percben Dibusz nagy bravúrjára, majd Nego blokkjára volt szükség, hogy a törökök ne tudjanak egyenlíteni. A vendégek ezen a helyzeten kívül nem igazán tudták zavarba hozni a magyar védelmet, ami stabilan állt a lábán. A végén még sikerült egy kontrát végigvinni, amelyet Varga Kevin értékesített, 2-0! Győzelmével csoportelsőként zárt válogatottunk, Törökország pedig kiesett, miután Szerbia legyőzte Oroszországot.

Magyarország – Törökország 2-0 (0-0)
Helyszín:
Puskás Aréna Vezette: Ivan Kruzliak
Gólszerzők: Sigér (57.), Varga (90+5.) ill.
Sárga:
Cseri (54.), Dibusz (77.), Holender (78.), Gyurcsó (90+1.) ill. Tekdemir (47.)
Kiállítás: – ill. –

Magyarország: Dibusz – Szalai, Lang, Fiola – Hangya (Holender 74.), Nagy, Sigér, Nego (Botka 89.), Kalmár (Cseri 46.) – Könyves (Varga 46.), Nikolic (Gyurcsó 64.) Szövetségi kapitány: Gera Zoltán (Marco Rossi helyetteseként)

Törökország: Günok – Sangare, Demiral, Kabak, Erkin – Tufan (Özcan 71.), Tekdemir (Ayhan 88.), Kahveci (Yazici 55.), Calhanoglu, Karaman – Tosun (Türüc 71.) Szövetségi kapitány: Senol Günes

A mérkőzés összefoglalója:

A B-liga 3. csoportjának állása: