Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: gyorsan döntöttek az argentinok – videóval

Keddről szerdára virradóra már a negyedik forduló mérkőzéseit rendezték meg a Dél-amerikai zóna világbajnoki selejtezőiben…

 

Negyedik mérkőzésén a kontinens egyik favoritja, Argentína kemény csatára készülhetett Peru otthonában. Lionel Scaloni csapatába sérülése után visszatérhetett Tagliafico, így újra a megszokott, négyvédős felállásban játszhattak, miközben a néhány napja súlyos sérülést szenvedő Palacios helyét Lo Celso vette át a középpályán.

A “gauchók” az elejétől kezdve próbáltak dominálni, de a legutóbbi világbajnokságra kijutó perui válogatottól már megszokhattuk, hogy nem adják könnyen a bőrüket, pláne hazai pályán. Tíz perc elteltével Cueva tizenhatoson belül esését videózták hosszasan, de végül elmaradt a perui tizenegyes. Nem sokkal később Tagliafico bejátszásából Martínez juttathatta volna előnyhöz a vendégeket, nagy helyzetben azonban mellé lőtt. Az első negyedóra végeztével azonban Lo Celso bal oldali bejátszásából a válogatott új felfedezettje, Nicolás González lőtte ki a hosszú alsót tanári módon a kapu közeléből. Újabb tíz perccel később Argentína tovább növelte vezetését, amikor Paredes mesteri kiugratásából Lautaro Martínez a kifutó Gallese kapus mellett is elhúzva helyezett az üres kapuba. A két bekapott gól kicsit sokkolta a vendéglátókat, és nem sokkal a szünet előtt Messi is betalálhatott volna, próbálkozása azonban elkerülte a kaput, így 2-0 volt az állás a félidőben.

A szünetben Gareca mester rendezte a sorait, és a hazaiak újult erővel vágtak neki a folytatásnak és becsülettel megkísérelték a felzárkózást. Az Olaszországból frissen honosított Lapadula első kezdőmérkőzésén többször is közel járt a válogatottbeli gólhoz, próbálkozásait azonban Armani kapus rendre hárítani tudta. A játékrész második felében a hazaiak cserékkel próbálták serkenteni az előre játékot, ám az argentinok jól állták a sarat, és a hajrához közeledve az első félidőben csendesebb Messi is többször veszélyeztetett remek egyéni akcióit követően. Végül az argentinok nem tudtak újabb gólt bevinni, Peru pedig adós maradt a szépítéssel is, így az Albiceleste újabb sikerével tovább lohol az éllovas brazilok mögött, miközben a többre hivatott piros-fehérek továbbra is csak egyetlen ponttal bírnak a selejtezősorozatban.

Peru – Argentína 0-2 (0-2)
Helyszín: Estadio Nacional de Lima, Lima; Vezette: Wilmar Roldán (kolumbiai)

Gólszerzők:ill. N. González (17.), L. Martínez (28.)
Sárga lapok: Aquino (29.), Trauco (34.), Gallese (80.), ill. Otamendi (60.), Lo Celso (73.), Ocampos (90+1.)
Kiállítva:ill.

Peru: Gallese – Corzo Chávez (Advincula 71.), Santamaria, Abram, Trauco – Aquino (Cartagena 88.), Yotun (Calcaterra 88.) – Carrillo, Cueva (Ruidiaz 81.), Flores (Polo 71.) – Lapadula. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca.

Argentína: Armani – Montiel, Martínez Quarta, Otamendi, Tagliafico – De Paul (Ocampos 57.), Paredes, Lo Celso, N. González (Di María 72.) – Messi – L. Martínez (A. Gómez 89.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

 

A többi találkozón a legnagyobb meglepetés kétségkívül Ecuador fölényes győzelmet volt Kolumbia ellen, Gustavo Alfaro csapata már az első félidőben padlóra küldte az európai topjátékosokat felvonultató ellenfele, amely így 1-9-cel abszolválta a két novemberi vb-selejtezőjét. Venezuela egy kései találattal teljesen megérdemelten múlta felül az ugyancsak várakozáson alul szereplő Copa América-címvédő Chile válogatottját, a játéknap másik komoly meglepetését okozva. A legutóbb az argentinok otthonában ikszelő Paraguay viszont Bolívia ellen is csak remizett Ángel Romero két góljának köszönhetően. A kör rangadóján Brazília idegenben múlta felül a több sebből vérző Uruguay csapatát, és vezetik továbbra is hibátlanul a csoportot.

Ecuador-Kolumbia 6-1 (4-1)
Gólszerzők: Arboleda (7.), Mena Delgado (9.), Estrada Martínez (32.), Arreaga (39.), Plata (78.), Estupinan (90+1.), ill. J. Rodríguez (45+1. – büntetőből)
Kiállítva: Plata (80.), ill.

Venezuela-Chile 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Mago (9.), Rondon (81.), ill. Vidal (15.)

Paraguay-Bolívia 2-2 (1-2)
Gólszerzők: A. Romero (19., 72. – az elsőt büntetőből), ill. Martins (41.), Cespedes (45.)

Uruguay-Brazília 0-2 (0-2)
Gólszerzők:ill. Arthur (33.), Richarlison (45.)
Kiállítva: Cavani (71.), ill. –

A sorozat aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!