Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: emberelőnyben botlott a Gladbach, megint bukott a Schalke – EREDMÉNYEK

A Bayern München döntetlenje mellett további négy mérkőzést játszottak le szombat délután a német bajnokság (Bundesliga) aktuális, nyolcadik fordulójában, és nem zajlottak eseménytelenül az összecsapások…

A pontot vesztő Bayern München mögött a második helyre egyelőre a Bayer Leverkusen kapaszkodott fel, amely nagy csatában végül a 88. percben harcolta ki a három pontot a tavalyi másodosztályú bajnok vendégeként. A Wolfsburg ugyancsak házon kívül aratott sikerrel javított pozícióján, és a “Farkasok” az ötödik helyre ugrottak előre a továbbra is nyeretlen Schalke 04 ellen két gyors góljuknak köszönhetően aratott diadalukkal. A “Gyógyszergyáriak” mellett a Wolfsburg továbbra is őrzi veretlenségét. Ugyanakkor a BL-ben vitézkedő Borussia Mönchengladbach ezúttal botlást regisztrált, a Leverkusen elleni fiaskó után hiába vezetett Neuhaus korai góljával sokáig az emberhátrányba is kerülő Augsburg ellen, Caliguri végül pontot mentett a vendégek számára. A délutáni program legizgalmasabb meccsét egyértelműen a Hoffenheim és a VfB Stuttgart játszotta egymással, a vezetés többször is megfordult a csapatok közt, végül a svábok a 93. percben harcolták ki a 3-3-as döntetlent, és maradtak aktuális ellenfelük előtt a középmezőnyben.

Bayern München – Werder Bremen 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Coman (62.), ill. Eggestein (45.)

Arminia Bielefeld – Bayer Leverkusen 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Hradecky (47. – öngól), ill. Bailey (27.), Dragovic (88.)

Hoffenheim – VfB Stuttgart 3-3 (1-2)
Gólszerzők: Baumgartner (16.), Sessegnon (48.), Kramaric (71. – büntetőből), ill. N. González (18.), Wamangituka (27.), Kempf (90+3.)

Borussia Mönchengladbach – Augsburg 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Neuhas (5.), ill. Caligiuri (88.)
Kiállítva:ill. Framberger (67.)

Schalke 04 – Wolfsburg 0-2 (0-2)
Gólszerzők:ill. Weghorst (3.), Schlager (24.)

A 8. forduló további programja

Szombat:
18:30 Eintracht Frankfurt – RB Leipzig (tv: Sport 2)
20:30 Hertha BSC – Borussia Dortmund (tv: Sport 2)

Vasárnap:
15:30 Freiburg – Mainz
18:00 1. FC Köln – Union Berlin (tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye