Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola megszólalt Messi jövőjéről

Mint ismeretes, Pep Guardiola a napokban további két évvel megújította az aktuális idény végéig érvényes szerződését a Manchester City csapatával, így máris felerősödtek a találgatások, hogy a Barcelona elvágyódó klasszisa hamarosan követheti a szigetországi klubhoz egykori mesterét…

 

Az egyik legfontosabb akadály elhárult az elől, hogy Lionel Messi rövidesen a Manchester City játékosa legyen, ugyanis az angol sztárcsapat a minap további két évvel megújította katalán menedzsere, Pep Guardiola idény végén lejáró szerződését.

Bár az angol és a katalán sajtó is azt várja, hogy a Barcelonától távozó argentin klasszis követni fogja a katalán mester a City-hez, Guardiola rendkívül diplomatikusan és tiszteletteljesen beszélt a helyzetről:

“Lionel Messi a Barcelona játékosa. Ha engem kérdeznek, mindig azt mondom, hogy nagyon hálás lehetek a Barcának. Az akadémiától kezdve egészen a menedzseri pályámig mindent megadott nekem a klub. Azt szeretném, hogy Messi Barcelonában fejezze be a pályafutását. Ezt kívánom neki. Talán már ezerszer is elmondtam, hogy ez lenne a legjobb. Kérdéses, hogy mi lesz Messi fejében, amikor eljön az átigazolási időszak júniusban, a Manchester Citynél egyelőre csak a következő mérkőzésekre koncentrálunk, nem a jövő nyári új igazolásokra.”

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. A City mellett több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Barca színeiben, és ha lehet hinni saját szavainak, akkor a mostani az utolsó szezonja a klubnál, ezt követően pedig könnyen akár Guardiola csapatához is csatlakozhat.