Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: takarékosan is simán behúzta a rangadót a Ferencváros

A 11. fordulót rendezik a magyar bajnokságban, ahol a szombati nap rangadóján a Honvéd a Ferencvárost fogadta a Hidegkúti Nándor Stadionban.

Csak három mérkőzést játszottak az NB I-ben szombaton. Az elsőn a Puskás Akadémia együttese simán, 3-0 arányban múlta felül az újonc Budafok együttesét, többek között Mance duplájának köszönhetően. Ezzel egyébként a két csapat helyet cserélt a tabellán és a PAFC már a 6. helyen található, 2 egységgel megelőzve a Budafokot.

Az MTK szintén fontos pontokat szerzett, hiszen a fővárosiak idegenben tudtak nyerni a Mezőkövesd ellen. A szebb napokat is megélt Kövesd szívós ellenfélnek bizonyult, de Ikenne King góljára nem tudtak válaszolni. Pintér Attila vezetésével így be kellett érniük egy vereséggel és így továbbra is ők az utolsók a bajnokságban – az MTK viszont feljött a 3. helyre és tapadnak a második Kisvárdára.

A nap rangadójára Budapesten került sor, a Honvéd és a Fradi feszülhetett egymásnak. A találkozó taktikai szempontból magyar pályán ritkán látható csemegének bizonyult. Bódog Tamás csapatának letámadása olykor zavarba tudta hozni a zöld-fehérek hátsó alakzatát, ugyanakkor a kispestiek nem tudtak élni a kialakult lehetőségeikkel. Ettől függetlenül viszont főleg a Ferencváros irányított, Rebrov fiai sokszor ki tudtak táncolni a nagy nyomás elöl és helyzeteket is ki tudtak alakítani. Az első félidő egyetlen gólja viszont nem egy kidolgozott akció, hanem egy pontrúgás után született: egy szögletet követően Heister jött előre és bombázta be nagy erővel a kipattanót Tujvel kapujába. Pontosan ez volt az, amire a hazaiaknak nem volt gyors válaszuk, a szünetben azonban kettőt is cseréltek.

Lendületesebben futballozott a folytatásban a Honvéd, viszont sokáig nem tudtak igazából kontrollálni, a Fradi irányított. Nagyjából egy óra játék után kezdett csak fölénybe kerülni a piros-fekete együttes – ezt jelezte Ugrai óriási lövése is, amit Dibusz bravúrral védeni tudott. Ezen a ponton a Fradi nagylelkűen lemondott a labdáról, beállt a saját térfelére és átadta a kezdeményezés jogát ellenfelének. A vendégek igyekeztek lassítani a játékot, a hétközi Juventus elleni BL-meccs okán pedig több kulcsembert is lecseréltek. Hiába azonban a visszaálló Ferencváros, a Honvéd nem igazán tudta feltörni a védekezésüket. Balogh Norbert becserélése talán jelentett valamiféle lökést, de ezzel együtt sem volt ez egy különösebben izgalmas végjáték.

A Fradi 23 ponttal magabiztosan vezeti az OTP Bank Ligát, a Honvéd viszont nehéz helyzetben az utolsó előtti pozícióban – mindössze egy ponttal megelőzve a Mezőkövesdet.

Honvéd FC – Ferencváros 0-1 (0-1)
Helyszín:
Új Hidegkúti Nándor Stadion (Budapest); Vezette: Solymosi
Gólszerzők: Heister (26.)
Sárga: Gazdag, Ugrai ill.
Kiállítás: – ill. –

Honvéd FC: Tujvel – Bocskay, Lovric, Hidi, Baráth (Craciun), Mezghrani – Gazdag, Kesztyűs (Kocsis), Nagy Gergő (Aliji) – Ugrai (Balogh Norbert), László (Eppel). Vezetőedző: Bódog.

Ferencváros: Dibusz – Heister, Kovacevic, Blazic (Dvali), Lovrencsics – Kharatin (Vécsei), Somalia – Uzuni, Tokmac (Skvarka), Isael (Baturina) – Boli (Mak). Vezetőedző: Rebrov.

A játéknap további mérkőzései:

Puskás Akadémia – Budafok 3-0
G.: Knezevic (39.), Mance (58., 72.)

Mezőkövesd – MTK 0-1
G.: Ikenne King (20.)

A 11. forduló további eredményei

Kisvárda – Paks 3-1

A 11. forduló további programja

Vasárnap
17:00 MOL Fehérvár FC – Diósgyőri VTK (M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása