Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem tartották be az előírásokat, megbüntették a szövetséget

Ugyan napjainkban világszerte minden a korlátozásokra és az egészségügyi előírások betartásáról szól a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében, az uruguayi válogatott focistái mégsem igazán tettek így…

 

Az uruguayi kormány mintegy 12 600 eurónak megfelelő összegre megbüntette a labdarúgó-szövetséget, mivel a múlt hétvégén a válogatott tagjai az előírásokkal ellentétben, barbecue-estet tartottak, később pedig öt játékos pozitív koronavírus-tesztet produkált. Valószínűleg az egészből nem lett volna semmi, ha az eseményről nem kellett volna az érintetteknek feltétlenül az egész világot tájékoztatnia a közösségi médián keresztül.

Daniel Salinas egészségügyi miniszter szerint a játékosok nem tartották be a higiéniai előírásokat és gondatlanul cselekedtek, néhány nappal később pedig öt labdarúgnak pozitív lett a tesztje, köztük a legnagyobb sztárok közül Luis Suárez és Diego Godín is megfertőződött a vírussal.

A Cagliari rutinos hátvédje elismerte gondatlanságukat, de szerinte nem ez volt a fertőzés forrása, ezért igazságtalannak tartja a büntetést.