Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: büntető, kiállítás és öngól segítette a Real Madridot az Inter ellen a győzelemhez – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének B-csoportjában a Real Madrid az Inter otthonába látogatott. Jobban kezdett és játszott a spanyol csapat, míg az olaszoknak semmi nem jött össze, így a Real végül simán nyert, és egyre jobbak az esélyei a továbbjutásra a siralmas kezdés után. Az Internek viszont lecsökkentek az esélyei, és szinte már biztos, hogy búcsúzik a sorozattól. A C-csoportban az Olympique Marseille és az FC Porto találkozott, és a portugálok győzni is tudtak, amivel nagy lépést tettek a nyolcaddöntő felé.

Inter – Real Madrid:

Jól kezdett a Real Madrid, többet támadott és többet is volt nála a labda. A 7. percben egy támadás végén Barella rúgta fel hátulról Nachót, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt a vendégeknek. Sergio Ramos híján Eden Hazard állt oda a labda mögé, és Handanovic kezei mellett lőtt magabiztosan a hálóba, ezzel megszerezve csapatának a vezetést. A 13. percben közel állt a másodikhoz is a Real, amikor Lucas Vázquez távoli lövését Handanovic mellett a kapufa hárította. A 16. percben egy labdavesztés után Mendy került helyzetbe a bal oldalon, és ahelyett hogy lőtt volna, le akarta passzolni a labdát Vázqueznek, aki viszont lemaradt. A Real hosszan tartotta a labdát, az Inter pedig letámadásokkal próbálkozott, nagyrészt sikertelenül. A 28. percben Hazard lőtt éles szögből, távolról, de Handanovic kiöklözte a labdát. Aztán a 33. percben Vidal esett nagyot a Real tizenhatosán belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A chilei középpályás azonnal odarohant reklamálni a bíróhoz, aki ezért felmutatott neki egy sárgát, majd amikor már az arcába beszélt, kapott gyorsan még egyet, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Emberelőnyben sokkal jobban játszott a vendég csapat, de ezt a fölényt gólra nem tudták váltani.

A második félidőt az Inter kezdte jobban, és hosszú percekre beszorította a Real Madridot a saját kapuja elé. Az 53. percben ismét egy tizenegyesgyanús eset volt az Internél, amikor egy szabadrúgás után Vázquez rántotta le a nyakánál fogva Gagliardinit, de ezért sem kaptak büntetőt. Az 56. percben Perisic futott fel a bal oldalon, majd be is adta a labdát, de azt végül Courtois ütötte el Lukaku elől. Hiába játszottak bátran az olaszok, az 59. percben mégis a Real Madrid szerzett vezetést. Lucas Vázquez ívelte be szélről a labdát az imént csereként beálló Rodrygónak, aki az első labdaérintéséből gólt szerzett, bár a labda megpattant Hakimin, így az ő neve került fel gólszerzőnek az eredménytáblára. A 69. percben Lucas Vázquez ismét helyzetbe került, amikor teljesen üresen vehette át a labdát egy szabadrúgás után, ám kapásból a kapu mellé lőtt. A 82. percben még volt egy hazai ziccer, amikor Perisic lapos lövését Courtois bravúrral kiütötte, a  kipattanó viszont nem Lukakuhoz került, így még egyszer nem próbálkozhattak. Az utolsó percekben mindkét csapat elengedte már a mérkőzést, így az eredmény már nem változott meg a lefújásra.

Inter – Real Madrid: 0-2 (0-1)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Anthony Taylor (angol)
Gólszerzők: – ill. Hazard (7. – büntetőből), Hakimi (59. – öngól)
Sárga lap: Gagliardini (19.), Vidal (33.), Sensi (86.) ill.
Kiállítás: Vidal (33.) ill. –

Inter: Handanovic, Bastoni (D’Ambrosio, 46.), De Vrij, Skriniar, Young, Vidal, Gagliardini (Sensi, 78.), Barella, Hakimi (Alexis Sanchez, 64.), Martinez (Perisic, 76.), Lukaku (Eriksen, 86.). Vezetőedző: Antonio Conte

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Nacho, Mendy, Modric, Kroos, Ödegaard (Casemiro, 58.), Lucas Vazquez, Hazard (Vinícius Junior, 78.), Mariano (Rodrygo, 59.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

A B-csoport jelenlegi állása:


Olympique Marseille – FC Porto:

Kevés helyzet és kiegyenlített játék jellemezte az első félidőt. Az első nagy helyzet a 37. percben érkezett, ekkor Zaidu Sanusi bombázta meg a kaput a tizenhatosról a kapu bal oldalának irányába, de Mandanda hatalmas védést mutatott be. A 39. percben megint kihagyott egy hatalmas helyzetet: Sanusi, most egy kipattanóra csapott le a büntetőterületen belül és a bal sarkot célozta meg, de Mandanda remek reflexszel védett, azonban az újabb kipattanóból már megszerezte a vezetést a Portónak. 

A második félidőben már több esemény történt, kiállításokkal tarkítva. A játék továbbra is kiegyenlített volt, de a Marseille jobban szeretett volna gólt szerezni az egyenlítés miatt. A 62. percben Thauvin ért oda az elé passzolt labdára, majd azonnal el is lőtte, de egy védőben elakadt a próbálkozása. A 67. percben ráadásul emberhátrányba kerültek a portugálok, amikor második sárga lappal kiállították Marko Grujicot. Hiába az emberelőny, a 70. percben Balerdi hozott össze egy tizenegyest a Portónak, amit Sergio Oliveira végezett el sikeresen, ezzel növelve csapata előnyét. Balerdi a szabálytalansággal kiharcolta a második sárgáját, így 10-10 emberrel fejezték be a meccset a csapatok.  A végén még próbálkozott azért a Marseille: a 82. percben egy beadás után Benedetto került helyzetbe, de lövése csak a kapu mellé ment, a 92. percben pedig szintén Benedetto fejesét védte Marchesin bravúrral. Ez volt az utolsó akció a mérkőzésen, amit ezek után lefújt a játékvezető.

Olympique Marseille – FC Porto: 0-2 (0-1)
Helyszín: Stade Vélodrome (Marseille) Vezette: Andreas Ekberg (svéd)
Gólszerzők: – ill. Sanusi (39.), Sergio Oliveira (52. – büntetőből)
Sárga lap: Balerdi (29.), Sanson (36.), Kamara (50.), Thauvin (54.), Payet (85.) ill. Grujic (58.), Canceicao (59.), Sergio Oliveira (86.)
Kiállítás: Balerdi (70.) ill. Grujic (67.)

Olympique Marseille: Mandanda, Amavi, Balerdi, Alvaro, Sakai, Sanson (Nagatomo, 78.), Kamara (Cuisance, 60.), Rongier, Tomaz De Lima (Payet, 59.), Germain (Benedetto, 59.), Thauvin (Ake, 78.). Vezetőedző: Sergio Conceicao

FC Porto: Marchesin, Manafa, Mbemba, Sarr, Sanusi, Corona (Taremi, 78.), Grujic, Sergio Oliveira (Ndiaye, 90.), Otavio, Luis Diaz (Nakajima, 79.), Marega (Joao Mario, 79.). Vezetőedző: Andre Villas-Boas

A C-csoport jelenlegi állása: