Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: trombózis miatt nem lépett pályára az Atlético csatára

Az Atlético Madrid kedd esti döntetlenje alkalmával nem léphetett pályára a spanyol csapat rutinos támadója, és könnyen lehet, hogy még egy jó ideig nélkülözniük is kell szolgálatait…

Az Atlético Madrid szerdai tájékoztatása szerint Diego Costa a jobb lábára panaszkodott a csapat keddi edzését követően. Később  az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a 32 esztendős csatárnak mélyvénás trombózisa van, ami miatt határozatlan ideig biztosan nem léphet pályára.

A spanyol sajtó szerint a rutinos támadó akár hónapokat is kihagyhat, a közeljövőben rendszeres vizsgálatoknak kell alávetnie magát. Már elindultak a találgatások, és egyáltalán nem zárható ki, hogy a trombózist az okozta, hogy Costa a szeptemberi koronavírus-fertőzését követően az első negatív tesztje után azonnal újra edzésbe állt – ahogyan minden más fertőzésen átesett labdarúgó. (Ha végül megállapítják, hogy emiatt történt, az akár beláthatatlan következményeket is jelenthet a profi labdarúgás számára, hiszen az elmúlt időszakban a legnagyobb világsztárok is megfertőződtek a vírussal, és topligánként akár több százan…)

Costa az aktuális idényben mindössze öt bajnokin lépett pályára és csupán kétszer volt kezdő, miután korábbi vírusfertőzése miatt nemrégiben izomsérüléssel is bajlódott.