Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Hazard örül a góljának, de…

Hiába emlegetik a világ egyik legjobb játékosaként Eden Hazard-t, a belga formájában bőséggel találni kivetni valót, mióta 2019-ben a Real Madridhoz igazolt. A korábbi Chelsea játékos ugyanis több, mint három éven keresztül nem tudott gólt szerezni a Bajnokok Ligájában.

Folyamatosan a kritikák kereszttüzében szerepel Eden Hazard. A 29 esztendős támadó a Chelsea-ben tett szert igazi hírnévre, ám a Real Madridban egyelőre nem tudta megmutatni magát. A belgát gyakori sérülések és fittségi problémák akadályozzák a beteljesedésben. Hazard a mostani szezonban még csak öt mérkőzésen tudott pályára lépni, így pedig Zinedine Zidane nehezen tudja állandósítani a lehető legerősebb kezdőcsapatát.

A sokat kritizált Hazard eddig egy találata volt a 2020/21-es kiírásban, mégpedig a Huesca elleni bajnokin. Tegnap este azonban áttört egy láthatatlan gátat: gólt lőtt az Internazionale elleni BL-csoportmeccsen. A 106-szoros válogatott játékos utoljára 2017. november 22-én volt eredményes a sorozatban. A Chelsea mezében talált be, mégpedig az azeri bajnok Qarabag életét megkeserítve.

A lefújás után így nyilatkozott Hazard az UEFA-nak:

„A csapat jól játszott és megteremtette az alapvető feltételeket a három pont megszerzéséhez. Két győzelem kell még, mert minden pontra szükségünk van a következő kör eléréséhez. A gólom? Nagyon fontos volt számomra, hogy gólt szerezhessek, de az elsőbbség a győzelem volt az Inter ellen. Most vissza kell szereznem a legjobb formámat, és perceket kell tennem a lábamba, bár azt hiszem, ez ma este jól sikerült.”

– ünnepelte visszafogottan az egyéni és csapat szintű sikert, a kétszeres angol bajnok szélső.