Visszatérhet Londonba egy korábbi klasszis – sajtóhír

Nem múlik el úgy nap, hogy ne merülnének fel újabb és újabb átigazolási pletykák az Inter által immár nyíltan árult dán kiválósággal kapcsolatban, ezúttal régi városába csábítanák vissza…

A minap több szigetországi forrás is megerősítette, hogy az Inter együttese 12 millió fontért cserébe felajánlotta Christian Eriksen játékjogát az Arsenal részére, melyen a londoni klub vezetősége komolyan elgondolkozott.

A 28 éves dán kiválóság lejáró szerződését megelőzően, múlt januárban mindössze 27 millió euró ellenében igazolt át a Tottenham csapatától a Nerazzurrihoz. Eriksen 2013 óta állt a Spurs alkalmazásában, korábban hosszú éveken át vezető szerepet töltött be, összességében 304 mérkőzésen 69 gólt szerzett a csapat színeiben, azonban hosszas huzavona végén végül nem volt hajlandó új szerződést kötni a londoniakkal, és a távozás mezejére lépett.

Az Internél azonban nem találták meg a helyét, Antonio Conte a kezdőcsapatban csak elvétve számol vele, és már közölte a klubvezetéssel, hogy szívesen túladna rajta. Eriksen a milánói egylet színeiben az elmúlt idény második felében 26 mérkőzésen lépett pályára, többségében csereként, míg az új szezonban csupán öt bajnokin játszott, de amikor kezdőként kapta meg a lehetőséget, akkor sem tudott bizonyítani.

Korábban többek közt a Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germain csapatait emlegették a világsajtóban Eriksen lehetséges következő klubjaként.