Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nápolyban is a legendától búcsúznak

Ahogyan arról beszámoltunk, a Napoli csapata csütörtök este magabiztos győzelmet aratott az Európa-ligában érzelmileg talán története legnehezebb mérkőzésén, a klub valaha volt legnagyobb játékosa elvesztésének másnapján…

 

Ahogy Buenos Airesben, úgy Nápolyban is utcára vonultak az emberek Diego Maradona halálhírét követően, és a város tematikus emlékhelyein megemlékeztek a klub történetének valaha volt legjobb játékosáról. A csütörtöki, Rijeka elleni El-mérkőzést megelőzően a Stadio San Paolo kerítését körben virágok, mécsesek, ereklyék díszítették, a meccsre érkező Napoli-játékosok is lerótták kegyeletüket az elvesztett legenda előtt.

A találkozó előtt a nápolyi kezdőcsapat minden tagja Maradona nevével és a visszavonultatott 10-es számával vonult fel a kezdőkörben az egyperces gyászszünetre, így adóztak a 60. születésnapját követően alig egy hónappal elhunyt argentin klasszis emlékének.

A mérkőzés előtt és alatt a Napoli szurkolói a stadiont övező kerítés mentén körben állva tüzeket gyújtottak, ami felülnézetből igencsak impozáns látványt nyújtott. Nem túlzás állítani, a Dél-olaszországi város ikonját gyászolja. Diegót már eddig is hatalmas becsben tartották, mióta korábban 1984-től 1991-ig karrierje legszebb időszakát a csapatban töltötte. A Maradona-kultusz már eddig is beleivódott a nápolyi hétköznapokba, a városban számtalan helyen falfestménnyel, emlékhellyel, tematikus bárokkal találkozhattunk, de az utcai árusoknál, üzletekben, és egyszerűen bárhol szembe jöhetett az isteni Diego. Ezek után ez alighanem majd még inkább így lesz…

Maradonát hazájában és Nápolyban haláláig – és immár azután is – feltétel nélkül tisztelték, bármit tett a pályán kívül, vagy éppen bármit tett edzőként, azt megelőzően annyit letett az asztalra. Emléke biztos, hogy mindörökre fenn fog maradni, már szóba került, hogy a nápolyi stadiont átnevezik róla, Argentínában pedig a 10 pesós bankjegyre kerülhet fel az arcképe, emellett bizonyára világszerte számtalan utcát, parkot, teret fognak majd elnevezni az egyetemes labdarúgás történetének valaha volt egyik legjobbjáról, s legnagyobb hatást gyakorolt játékosáról..