Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aouar elutasította, hogy a padozókkal eddzen, ezért kirúgták a keretből

Az Arsenal nagy nyári kiszemeltjét, az Olympique Lyon tehetségét Houssem Aouart kirakták a hétvégi bajnoki keretből, miután nem akart együtt edzeni a padon ülő játékosokkal.

Nyáron nagyon úgy tűnt, hogy a Lyon fiatal tehetsége, Houssem Aouar az új szezont már egy új klubnál kezdi el, de sem az Arsenal, sem pedig a PSG vagy a Juventus nem akarta kifizetni érte a kért 50 millió eurót. A középpályás végül Lyonban maradt, de nem felhőtlen a kapcsolata a klubjával.

Pénteken kiderült, hogy Aouar kimaradt a Lyon Stade Reims elleni keretéből, az ok pedig az, hogy a 22 éves játékos elutasította az edzést a padozó csapattársaival. Aouar az előző, Angers elleni találkozón nem volt benne a kezdőcsapatban egy kisebb izomsérülés miatt, és meg sem várva a mérkőzés végét az öltözőbe rohant. A lefújás után azonban Rudi Garcia asszisztense, Claude Fichaux azt akarta, hogy a középpályás jöjjön vissza, hogy egy félórás edzést tartson neki más, padon maradt játékossal, de Aouar ezt elutasította. A válasz nagyon feldühítette az edzői stábot, különösen az erőnléti edzőt, Paolo Rongonit, aki bár sokszor találkozott elégedetlen játékosokkal, soha senki nem utasította még el.

A klub sportigazgatóka, Juninho Pernambucano végül úgy döntött, hogy Aouar büntetésképp nem lesz ott a következő bajnoki keretben, amit maga az elnök, Jean-Michel Aulas is jóváhagyott. Az edző, Rudi Garcia is egyetért ezzel, de a játékos csapattársait meglepte a döntés. A csapat védője, Marcelo még meg is látogatottá Juninhót, hogy gondolják meg magukat, de a vezetőség hajthatatlan.