Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maradona egy hónapja adta utolsó interjúját

A keddi napon alig egy hónappal a 60. születésnapja után életét vesztette minden idők egyik legjobb játékosa. Diego Maradona utolsó interjúját a kerek évforduló napján adta a legnagyobb példányszámú argentin lap, a Clarín részére…

 

Az egykori világbajnok klasszis, Diego Maradona a lap kérdésére őszintén mesélt arról, hogy amikor tavaly másfél évtizeden után hazatért Argentínában, mire számított és milyen fogadtatásban volt része:

“Néha elcsodálkozom, hogy az emberek még mindig szeretnek. Örökké hálás leszek nekik. Mindennap meglepnek, sosem fogom elfelejteni mindazt, amit megtapasztaltam azóta, hogy visszatértem az argentin futballba. Olyan sokáig voltam távol, és néha eltűnődtem, az emberek vajon még mindig szeretnek, még mindig ugyanúgy éreznek velem kapcsolatban? Amit aztán kaptam, mindent meghaladt, amire gondolni mertem volna. Amikor a bemutatómon beléptem a pályára a Gimnasiánál, elöntöttek az érzelmek, arra gondoltam, sosem múlik el az a szeretet, amit az emberek iránt érzek.

A labdarúgás megadott nekem mindent, sokkal többet is annál, amit el tudtam képzelni. Ha nem lett volna a függőségem sokkal többet is játszhattam volna még. De ez már a múlt. Jól vagyok, és csak azt sajnálom, hogy most nem lehetnek velem a szüleim. Mindig azt kívánom, bár lenne még egy napom édesanyámmal, de tudom, hogy fent van a mennyben és büszke rám, és nagyon-nagyon boldog attól, amit lát.”

Maradonát elképesztő becsben tartják hazájában, és a várakozások szerint számtalan létesítményt, utcát, parkot, teret, stadiont fognak elnevezni róla az előttünk álló évek során…