Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: újabb pontokat hullajtott el idegenben a Juventus – Videóval

A címvédő Juventus az olasz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában idegenbe látogatott, méghozzá az újonc Beneventóhoz mentek vendégségbe Pirlóék, ami mindenki számára nehéz terep.

A találkozó első félidejében nem sziporkáztak a csapatok, az első komoly lehetőségig a 21. percig kellett várni, akkor Chiesa keresztlabdája Moratát találta meg a baloldalt, majd egy cselt követően bal lábbal gyönyörűen rúgta ki a hosszú alsót a spanyol csatár (0-1). Azonban az első játékrész hosszabbításában egyenlíteni tud a hazaiak védője, Gaetano Letizia egy gyönyörű kapáslövéssel, Wojciech Szczesnynek esélye sem volt a hárításra (1-1). A csapatok így igazságos döntetlennel mehettek pihenőre.

A második játékrészben sem jöttek egymást követően a nagy helyzetek, sőt, mindössze kettő lehetőséget lehetett feljegyezni, gól azonban egyikből sem esett. Morata az 52. percben ígéretes helyzetből fejelhetett, de elvétette a kaput, míg a 86. minutumban Dybala szerezhette volna meg a Juventusnak a győzelmet, de az argentin lövését Montipo hárítani tudta. Ennek következtében egy ponttal kellett megelégednie a Zebráknak, ez már az ötödik ikszük volt az idényben, így csak az ötödik helyet foglalják el a tabellán, míg a Beneventonál valószínűleg örülnek az iksznek, amivel a 12. pozíción állnak jelenleg.

Benevento – Juventus 1-1 (1-1)
Játékvezető: F. Pasqua, Helyszín: Stadio Ciro Vigorito (Benevento)
Gólszerzők: G. Letizia (45+3′) ill. A. Morata (21.)

A forduló további mérkőzései
Szombat
Sassuolo – Inter 0-3
20:45 Atalanta – Verona (Digi Sport 1)

Vasárnap
12:30 Lazio – Udinese (Digi Sport 1)
15:00 AC Milan – Fiorentina (Digi Sport 1)
15:00 Bologna – Crotone
18:00 Cagliari – Spezia (Digi Sport 1)
20:45 Napoli – AS Roma (Digi Sport 1)

Hétfő
18:30 Torino – Sampdoria (Digi Sport 1)
20:45 Genoa – Parma (Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye