Győzelemmel tisztelgett csapata Maradona előtt – videóval

Diego Maradona szerdai halála után az argentin bajnokság 2020-as kiírása a szombati napon immár Copa Diego Armando Maradona néven folytatódott tovább a csoportkör ötödik fordulójának mérkőzéseivel, és természetesen méltóképpen megemlékeztek az ország legendás alakjáról…

 

Noha a héten több edzést nem tartottak meg, a Diego Maradona által edzőként halálát megelőzően irányított Gimnasia La Plata gárdája hajlandó volt lejátszani aktuális, hétvégi mérkőzését, ráadásul egy szöglet utáni fejesgóllal még diadalmaskodni is tudott a Vélez Sarsfield otthonában.

Az aktuális forduló valamennyi mérkőzésére megelőzően az összes kezdőjátékos és játékvezető Maradona 10-es számmal ellátott argentin válogatott mezében vonul fel, melynek elején az isteni Diego egyik jellegzetes mozdulata sorának árnya látható. A találkozók gyászszünettel kezdődnek, miközben a kivetítőn Maradona jelenik meg, majd lufikat engednek fel az égbe, az elhunyt legenda emlékére.

A Gimnasia alkalmi mezén is helyet kapott Maradona arcképe, és a hírek szerint az általa játékosként több ízben is erősített Boca Juniors gárdája ugyancsak különleges mezben fog pályára lépni vasárnapi meccsén a legenda emléke előtt adózva.

A 60. születésnapját a közelmúltban ünneplő nemzeti hős a beszámolók szerint a szerdai napon szívroham következtében hunyt el, miután az elmúlt időszakban a járvány miatti korlátozások és bezártság révén folyamatosan romlott egészségi állapota. Néhány héttel ezelőtt depressziós tünetekkel szállították őt kórházba kivizsgálásokra, amely során egy vérrögöt állapítottak meg az agyában, amit sikeresen megoperáltak, azóta otthonában rehabilitálódott.