Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Real Madrid ellen ítélték a legtöbb büntetőt eddig

A Real Madrid szombat este kikapott az Alavestől a spanyol bajnokság 11. fordulójában. Az első gólt tizenegyesből kapta a királyi gárda, ez pedig nem az első büntető volt, amit ellenük ítéltek a ligában. 

Az Alaves már az 5. percben büntetőt kapott Nacho kezezésénél, ami már az ötödik megítélt tizenegyes volt Zinedine Zidane gárdája ellen ebben a szezonban a La Ligában. Ennyit egyedül a Real Valladolid kapott még, és így együtt ellenük adták meg a legtöbb büntetőt a spanyol játékvezetők az idényben.

A Valencia ellen rögtön hármat kaptak a habfehérek Lucas Vazquez, Sergio Ramos és Marcelo szabálytalansága után, ahol végül 4-1-re kaptak ki. A következő alkalommal a Villarreal ellen Thibaut Courtois állította meg rosszul Chukwuezét. Ami még nyugtalanító lehet a Real Madrid számára, hogy mind az öt megítélt tizenegyest értékesítették is az odaállt játékosok.

Courtois eddig nem áll jól a számok tekintetében a tizenegyesekkel: amióta a Real Madrid futballistája, 16 büntetőnél állt a kapuban, ebből 14 volt gól, egyet védett és egyet mellé rúgtak.