Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1: hazai siker a borsodi derbin; Idegenben nyert a Puskás

Kora délután folytatódott a magyar bajnokság 12. fordulója, és bizony a szombati gólszegény nap után ma sem örülhettünk túl sok gólnak. Mezőkövesden sorsfordító hazai siker született, ám a Honvéd – Puskás csak az utolsó pillanatban dőlt el.

OTP Bank Liga – 12. forduló
Ugyan a teljes mérkőzés során egy árnyalatnyival többet birtokolta a labdát a Honvéd, de a fővárosiak képtelenek voltak még a kaput is eltalálni. Ellenben a felcsútiak sokkal többet tettek a Hidegkútiban a győzelemért, sokkal veszélyesebbek voltak a hazai kapura.
Azonban a három pont sorsa az utolsó utáni pillanatban dőlt el: David Vanecek talált be, és vezette győzelemre a Puskást.

Budapest Honvéd – Puskás Akadémia 0:1 (0:0)
G.:ill. Vanecek (90+3.)

A magyar válogatottban bemutatkozott helyi vagány, Cseri Tamás büntetőből szerzett vezetést, és nagyon sokáig úgy is tűnt, hogy a csapatok már jobban nem is fogják erőltetni a gólszerzést. A borsodi rangadó végül az utolsó pillanatokban bemutatott ütésváltásról lesz emlékezetes. A teljesen kiegyenlített találkozón a hajrában két gól is születetett. A 85. percben Serder Serderov növelte kétgólosra a hazai előnyt. A 26 éves orosz légiós fejjel csúsztatott a miskolciak kapujába egy szögletet követően.
Alig öt perccel később Stefan Drazic szépített büntetőből.
A meccs krónikájához tartozik, hogy Diósgyőr szerb védője, Dejan Karan agyrázkódást szenvedett. A lecserélt bekket a kórházba szállították.
Győzelmével a Mezőkövesd már bennmaradó helyen feszít, pedig a fordulót sereghajtóként kezdte. A DVTK viszont már kiesőzónás.

Mezőkövesd – Diósgyőr 2:1 (1:0)
G.: Cseri (21.-bünetőből), Serderov (85.), ill. Drazic (90.-büntetőből)

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: