Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadót nyert a Napoli! – videóval

Diego Maradona tiszteletére különleges mezben lépett pályára a Napoli együttese a Roma elleni rangadón. A hazaiak végül egy igen sima, 4-0-s győzelemmel adóztak Maradona előtt, és 1 pontra megközelítették a 2. helyezett Intert.

A mérkőzés elejétől kezdve magához ragadta az irányítást a Napoli együttese. Több helyzetet is sikerült kidolgoznia Gattuso együttesének, míg a Roma nem igazán tudott komoly lehetőséget kialakítani. A 31. percben góllá is érett a hazaiak fölénye. Insigne szabadrúgásból vette be Mirante kapuját, 1-0! A félidő vége előtt nem sokkal Mertens kísérleténél mutatott be nagy bravúrt a „Farkasok” hálóőre, így „csak” egygólos hátrányban vonultak a szünetre a fővárosiak.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe. A félidő közepén sikerült megdupláznia az előnyét a hazaiaknak. Fabian Ruiz okosan helyezett lövésére esélye sem volt odaérni Miranténak, 2-0! A 73. percben Carlos Perez előtt adódott szépítési lehetőség, de az egyik védő még blokkolni tudta a spanyol támadó lövését. A találkozót végleg a 81. percben sikerült eldöntenie a nápolyiaknak. Elmas távoli lövése kipattant a kapusról, amire Mertens ért oda elsőként, 3-0! 5 minutummal később a csereként beálló Politano tudta becselezni magát a tizenhatosaon belülre, majd Mirante mellett is elhúzta a labdát és nem hibázott, 4-0! A Napoli ezzel a sikerrel megelőzte a “Farkasokat”, akiknek ezzel a zakóval 7 meccses veretlenségi szériájuk zárult le.

Napoli – AS Roma 4-0 (1-0)
Helyszín:
Stadio San Paolo Vezette: M. Di Bello
Gólszerzők:
Insigne (31.), Ruiz (65.), Mertens (81.), Politano (87.) ill.-
Sárga:
Di Lorenzo (32.) ill Ibanez (30.), Cristante (77.)
Kiállítás: – ill. –

Napoli: Meret – Rui, Koulibaly, Manolas, Di Lorenzo – Ruiz, Demme (Lobotka 83.), Lozano (Politano 67.), Zielinski (Elmas 78.), Insigne – Mertens (Petagna 83.) Vezetőedző: Gennaro Gattuso

AS Roma: Mirante – Mancini (Jesus 38.), Cristante, Ibanez – Karsdorp, Pellegrini (Mayoral 79.), Veretout (Villar del Fraile 46.), Spinazzola – Mkhitaryan, Pedro – Dzeko (Perez 71.) Vezetőedző: Paulo Fonseca

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista állása: