Ibrahimovic: „Olyan vagyok, mint Benjamin Button”

Ráérős időszakát tölti Zlatan Ibrahimovic. Az AC Milan veterán sztárja egy kisebb sérülés miatt nem tud segíteni a pályán a Serie A-t vezető csapattársainak, akiknek még az Európa-ligában is be kellene biztosítaniuk a továbbjutást.

A 39 esztendős Ibrahimovic tehát ráér, így az UEFA illetékesei gyorsan le is csaptak rá. Az európai szövetség hivatalos oldala először készített vele interjút, mióta az Egyesült Államokbeli (Los Angeles Galaxy) kitérőjét követően visszatért Európába. Visszatért, ráadásul legutolsó olaszországi munkahelyére, az AC Milanhoz. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott a svéd csatár, aki természetesen most sem hazudtolta meg önmagát:

„Az első kérdés, amelyet feltettek nekem, mikor visszatértem Milánóba, az exekhez kapcsolódott, akihez visszatértem és akiknek nem tértem vissza az elvárások ellenére. És akik nem tudták megismételni, ahogy először tudták azt megtenni. Volt különbség ebben az esetben? Egyszerűen csak azt válaszoltam, hogy soha nem vesztettem el a szenvedélyemet. Minden alkalommal, amikor kimegyek a pályára, úgy érzem magam, mint egy gyermek, aki először eszik cukorkát. Megértettem, hogy a labda a legjobb barátom és életem végéig a legjobb barátommal akarok lenni. Az élet a kihívásokról szól. Úgy éreztem, eleget tettem, és elkezdtem azon gondolkodni, hogy folytassam-e vagy sem. Nagy kihívás volt számomra visszatérni ide megpróbálni megváltoztatni a mentalitást, a helyzetet és átadni valamit a csapatnak, ami a Milané volt. A Milan, amelyet ismerek, azt az egész világ ismeri. Amikor játszom, akkor a karakteremet viszem a pályára, és ez nyilvánvalóan az én tudásom. Nagyon nagy nyomást gyakorlok a csapattársaimra, mindenkiből igyekszem a lehető legtöbbet kihozni. Egyesek ezt jól veszik, mások kicsit kevésbé, mások pedig nem bírják. Bajba kerülnek, mert csak szükség esetén teljesítenek magas szinten. Akár fiatal vagy idős, ugyanolyan nyomást gyakorlok rád, mert ha itt vagy, annak oka van, azért vagy itt, mert elég jó vagy. De a pályán kívül, ha fiatal vagy, akkor nyilvánvalóan másképp beszélek veled, másképp bánok veled, a viselkedésem nem azonos az idősebbekkel szemben. De a pályán mind egyformák vagyunk. Soha nem vagyok elégedett, mindig többet akarok, és talán ezért vagyok itt most, mert képes vagyok úgy játszani, ahogy én akarok. Nem látok sok olyan játékost sem a múltban, sem a jelenben, aki képes lenne erre. Olyannak tartom magam, mint Benjamin Button, mert minden egyes nappal fiatalodom. Ígérem, hogy addig fogok játszani, amíg lehet. Amíg képes vagyok rá, magas szinten fogok játszani. Azon a napon, amikor ezt már nem tudom megtenni, abbahagyom a játékot.”

– fogadkozott Ibrahimovic.