Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ibra nélkül is nagyon simán nyert az AC Milan – videóval

Sérülése miatt nem lehetett ott a remek formában futballozó Zlatan Ibrahimovic, de így sem okozott nehézséget az AC Milannak legyőzni a Fiorentinát. A milánói együttes így már 5 ponttal vezeti a Serie A tabelláját. 

Már az első félidőben dominált az AC Milan a Fiorentina ellen, és a 17. percben a vezetést is megszerezte. Egy szöglet után Kessie fejlete Romagnoli elé a labdát, aki végül szintén fejel talált be a hálóba. A 21. percben a vendégcsapatnak is volt egy helyzete, ekkor Vlahovic lövése a bal kapufán csattant. A 25. percben viszont Pezzella csúszott oda Saelemaekersnek a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Kessie állt oda a labda mögé, aki védhetetlenül lőtt Dragowski mellett a kapu bal oldalába. A 37. percben ismét tizenegyest érően szabálytalankodott a Fiorentina, most Caceres lökte fel a támadó Theo Hernandezt. Megint Kessie végezhette el a büntetőt, de most Dragowski kiütőtte a próbálkozását.

A második félidőt is jól kezdte a Milan, és az 53. percben Calhanoglu egy brilliáns lövés után a jobb kapufát is eltalálta. Két perccel később azonban Ribery veszélyetetett a vendégeknél, akinek csak egy nagyon szép akciót kellett volna befejeznie, de végül Donnarumma kezébe rúgta a labdát. A mérkőzés ezek után csendes mederben zajlott. A 87. percben még Calhonoglu végezhetett el nagyon jó helyről egy szabadrúgást, de Dragowski jól érkezett rá, és megkaparintotta a labdát.

AC Milan – Fiorentina: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Romagnoli (17.), Kessie (28. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: Rebic (45+2.) Kessie (71.) ill. Pezzella (25.), Castrovilli (52.), Biraghi (86.), Amrabat (90+1.)
Kiállítás: – ill. –

A 9. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Sassuolo – Inter 0-3
Benevento – Juventus 1-1
Atalanta – Hellas Verona 0-2

Vasárnap:
Lazio – Udinese: 1-3
AC Milan – Fiorentina: 2-0
Bologna – Crotone: 1-0
18:00 Cagliari – Spezia (tv: Digi Sport 1)
20:45 Napoli – AS Roma (tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
18:30 Torino – Sampdoria (tv: Digi Sport 1)
20:45 Genoa – Parma (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása