Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nem tudta kiharcolni a továbbjutást az Atletico Madrid! – videóval

Alaposan felforgatott csapattal utazott el Madridba a már biztos csoportelső Bayern München. Az első félidőben jobban játszott az Atletico, amely meg is szerezte a vezetést. A “Matracosok” azonban nem tudták eldönteni a találkozót, amit a hajrában meg is bosszult Thomas Müller.

A félidő első felében jól tartotta magát az erősen tartalékos csapattal kiálló Bayern együttese. A 20. perctől viszont fokozatosan átvette az irányítást az Atletico, amely a 25. minutumban meg is szerezte a vezetést Joao Felix révén, 1-0! A 37. percben közel járt előnye megduplázásához a spanyol gárda, de Llorente lövése egy kevéssel Nübel kapuja felett szállt el. Az Atletico a félidő további részében sem lassított, de nem tudta ismét bevenni a bajorok kapuját.

A második játékrész első része igen kiegyenlített játékot hozott, a “Matracosok” már nem tudtak olyan könnyen helyzeteket kialakítani. Flick mester beküldte Müllert és Gnabryt is az utolsó 30 percre, hátha összejön a „bravúros pontszerzés”. Az Atletico a meccs utolsó negyedére már erősen visszavett az iramból, átadta a kezdeményezést a Bayernnek. A 83. percben Gnabry lőhetett ígéretes helyzetből, ám egy védő még időben odaért és blokkolni tudta a kísérletet. 2 minutummal később aztán összejött az, amitől az Atletico tarthatott, ugyanis Müller harcolt ki büntetőt. A tizenegyest a sértett értékesíteni tudta, 1-1! A 89. percben Hermoso előtt adódott hatalmas lehetőség, de fejese elkerülte a kaput. Az állás már nem változott, így az Atletico nem tudta bebiztosítani a csoport második helyét, amiért így majd a Salzburggal kell megküzdeniük az utolsó fordulóban.

Atletico Madrid – Bayern München 1-1 (1-0)
Helyszín:
Wanda Metropolitano Vezette: C. Turpin
Gólszerzők:
Joao Felix (25.) ill. Müller (86. – büntető)
Sárga:
Savic (86.) ill Sarr (43.)
Kiállítás: – ill. –

Atletico Madrid: Oblak – Hermoso, Gimenez (Felipe 68.), Savic, Trippier – Carrasco (Lodi 87.), Koke, Saúl, Llorente – Felix (Lemar 87.), Correa (Herrera 80.) Vezetőedző: Diego Simeone

Bayern München: Nübel – Sarr (Richards 62.), Süle, Arrey-Mbi (Gnabry 61.), Hernandez – Martinez (Müller 62.), Alaba, Sané, Musiala (Stiller 76.), Costa (Zirkzee 86.) – Choupo-Moting Vezetőedző: Hans Flick

A mérkőzés összefoglalója:

Az A csoport aktuális állása:

A góllövőlista állása: