Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: ötgólos mérkőzésen nyert az Inter, így megvan az esélye a továbbjutásra – Videóval

A Bajnokok Ligája csoportköreinek 5. fordulóit rendezték meg kedden és szerdán, ahol az Inter látogatott a Mönchengladbach otthonába, és próbált meg az utolsó szalmaszálba kapaszkodni az olasz gárda.

Ha az Inter tovább szeretett volna jutni, akkor mindenképpen nyernie kellett, míg a ‘Gladbach amennyiben nyer, úgy további is jut, ráadásul csoportelsőként a kvartett másik mérkőzésének a végeredményének tudatában. Az első játékrész mindenféle tekintetben kiegyenlített volt, így gólokban is. A vezetést az olaszok szerezték meg egy szép támadás után, Gagliardini játszotta le a labdát a jobb oldalon érkező Darmiannak, a szélső pedig nagy erővel Sommer lábai között a kapuba zúdította a labdát éles szögből (0-1). A németek próbáltak jönni, de az Inter elfojtotta támadásaikat, azonban még a szünet előtt sikerült kiegyenlíteniük. A pont a Kék-feketéktől kölcsönben lévő Valentino Lazaro tekerte középre a labdát, amire Alessane Plea érkezett remekül és bólintott közvetlen közelről teljesen üresen Handanovic kapujába (1-1).

A második félidőben is 17 perc elteltével ismét gólt szerezhetett volna az Inter, de Lautaro Martínez csak a kapufát találta telibe. Két perccel később azonban Lukaku jobban céloz és megszerzi csapata számára a vezetést Brozovic passzát követően a csereként beállt Zakariával harcolt meg a belga csatár, majd gyönyörűen kirúgta a hosszút (1-2). Sőt, a 27 éves támadó duplázni tud kilenc minutum elteltével, egy gyors kontratámadás végén kapott Hakimitől ziccerpasszt és értékesítette higgadtan Lukaku (1-3). Mindössze három perccel később visszajönnek a meccsbe a Csikók, Thuram vette el a labdát Alexis Sáncheztől, majd kiugratta Pleát, ő pedig nem hibázta el a ziccerét (2-3). A találkozón pedig már több gól nem esett, így az Inter hiába sereghajtó a kvartettbe, a reményei életben maradtak, míg a Mönchengladbach még továbbra is csoportelső, de akár ki is eshetnek.

Mönchengladbach – Inter 2-3 (1-1)
Helyszín: Borussia-Park (Mönchengladbach), Játékvezető: D. Makkelie (holland)
Gólszerzők: A. Plea (45+1. 76.) ill. M. Darmian (17.), R. Lukaku (64. 73.)

Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Jantschke (Zakaria 46.), Ginter, Wendt (Wolf 78.) – Lazaro, Kramer, Neuhaus, Stindl (Embolo 70.) – Plea, Thuram. Vezetőedző: M. Rose

Inter: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian (Hakimi 60.), Barella, Brozovic, Gagliardini, Young (Perisic 87.) – Lukaku, Martínez (Sánchez 71.). Vezetőedző: A. Conte

A mérkőzés videós összefoglalója

A B-csoport másik mérkőzése
Sahtar Donyeck – Real Madrid 2-0

A csoport jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye