Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Pjanic őrületes BL-rekordja a Fradi ellen

Ugyan sokan kétkedtek Miralem Pjanic leigazolásának létjogosultságán (főként a fiatalabb Arthur kárára), de a bosnyák középpályás rendre bizonyítja, hogy 30 évesen kár volt még leírni őt.

Meglepő játékos-cserét hajtott végre egymással nyáron a Juventus és az FC Barcelona. Két védekező-középpályás, Arthur és Miralem Pjanic cserélt helyet egymással az említett sztárcsapatok kereteiben. Természetesen a brazillal nem fürdött be a Juve, de a statisztikák szerint Pjanic remekül illik a Barca játékába.

Az Opta szerint nem véletlenül volt Pjanic az egyik, láthatatlan nyerő embere tegnap a katalánoknak. Mint ismert, a Barca nagyon könnyed produkcióval, alig fél óra alatt rendezte le a Ferencvárost a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. játéknapján. A 98-szoros válogatott középpályás végig a pályán volt, így pedig lehetősége nyílt egy különleges rekordra. Pjanic BL-rekordot jelentő 126 alkalommal passzolta valamelyik társának a labdát, 134 kísérletből, ami elképesztő hatékonyságot jelent még a klubja rövid-, és gyorspasszos stílusában is.