Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Íme a Napoli stadionjának új neve! – HIVATALOS

Amit már korábban is biztossá vehettünk, a pénteki naptól vált hivatalossá, átnevezték az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli stadionját a csapat múlt héten elhunyt klasszisáról…

Miután Nápoly polgármestere, Luigi de Magistris már korábban megerősítette, hogy a következő hazai mérkőzéstől a Napoli stadionja immár a Stadio San Paolo név helyett immár a Stadio Diego Armando Maradona nevet viselheti az elmúlt héten elhunyt klublegenda után. Az átnevezést a pénteki naptól iktatták be hivatalosan.

A 60 esztendősen elhunyt argentin ikon karrierje legemlékezetesebb éveit a Dél-olasz csapatnál töltötte, melynek 1984 és 1991 között volt a játékosa, emlékét pedig a társadalomban a mai napig kiemelt helyen őrzik. A múlt héten Nápoly utcáira ezrek vonultak ki mécseseket gyújtani Maradona falfestményei, és a stadion kerítése elé, valóságos zarándoklat indult meg elvesztése után. Helyi sajtóértesülések szerint a létesítmény mellett egy metróállomást is elfognak nevezni az egykori kiváló játékosról a városban.

Diego Maradonáról 2004-ben már elnevezték nevelőegyesülete, a Buenos airesi Argentinos Juniors stadionját, és bizonyára hazájában még számtalan közteret, épületet fognak elnevezni róla az elkövetkezendő időszakban.