Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Számos hibája ellenére is pontot szerzett az Újpest!

Két rossz formában lévő csapat kezdte meg az OTP Bank Liga 13. fordulóját, hiszen a Budafok 3, míg az Újpest 4 bajnoki óta nem tudott győzelmet aratni. Ez a széria végül egyik oldalon sem szakadt meg, miután 1-1-es döntetlenre végeztek a felek.

Nagyon kevés lehetőséget hozott az első játékrész. Az Újpest teljesen súlytalan volt elől, egyetlen valamirevaló helyzetük egy Perosevic által eltört lövés volt. A védelemben viszont több hibát is vétettek, amikből többször is veszélyes helyzet alakult ki, ezeket azonban nem tudta kihasználni a Budafok gárdája.

Az 54. percben aztán újabb hibát vétett az Újpest. Mitrovic szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A büntetőt Kovács higgadtan értékesítette, 1-0! Majdnem azonnal összejött az egyenlítés a vendégek számára, de Koutroumpis fejese kevéssel elkerülte a kaput. Két perccel később viszont már eredményesek voltak a lila-fehérek. Simon szögletét követően Csongvai tudta a hálóba továbbítani a labdát, 1-1! A 72. percben közel járt ahhoz a Budafok, hogy ismét előnybe kerüljön, de az egyik újpesti védő a gólvonalról menteni tudott. A 86. minutumban ismét nem volt a helyzet magaslatán a vendégek védelme, ezúttal Szakály mentett a gólvonalról. 2 perccel később Pajovic bravúrjára volt szükség, hogy ne változzon a mérkőzés állása. A hosszabbításban a kapufa mentette meg az Újpestet Takács lövése után. Összességében a döntetlennek az Újpest örülhetett jobban, mivel a Budafok a mérkőzés utolsó szakaszában számos ígéretes helyzetet puskázott el.

Budafok – Újpest 1-1 (0-0)
Helyszín:
Promontor utcai stadion Vezette: Kárpály Mihály
Gólszerzők:
Kovács (55. – büntető) ill. Csongvai (59.)

A 13. forduló további mérkőzései:

Szombat:
14:45 Zalaegerszeg – Mezőkövesd (Tv: Duna World)
17:00 DVTK – FTC (Tv: Duna World)
19:30 Puskás Akadémia – Kisvárda (Tv: Duna World)

Vasárnap:
15:15 Honvéd – MTK (Tv: M4 Sport)
17:30 Paks – MOL Fehérvár (Tv: Duna World)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: