Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: csak a szokásos, megint nyert a Fradi

Múlthéten megszerezte első győzelmét a Mezőkövesd Pintér Attila irányításával. Az egykori szövetségi kapitány joggal bízhatott a további sikeres folytatásban a gyengélkedő Zalaegerszeg ellen.

Hamar csalódnia kellett Pintér mesternek, a 19. percben szinte első helyzetéből megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg. Az NB I-ben először a kezdőcsapatban helyet kapó, Zimányi Dávid harcolta ki a vezető gólt 1-0!
A Mezőkövesd a folytatásban sem bírt a hazai csapattal, majd a 44. percben egy szép szabadrúgás kombináció után, Szépe góljával megduplázta előnyét a ZTE 2-0!
A második félidőre Pintér Attila belenyúlt a csapatába és ez meglátszott a Mezőkövesd teljesítményén, a kövesdiek veszélyesebbek voltak a második játékrészben, de gólt ekkor sem sikerült szerezniük. A hazai csapat a 80. percben egy kontra végén ismét betalált és ezzel végérvényesen lezárták a találkozót 3-0!

ZTE – Mezőkövesd Zsóry 3-0 (2-0)
Helyszín: ZTE Aréna Vezette: Bogár G.
Gólszerzők: Zimonyi (19.), Szépe (44.), Szánthó (80.) ill.

Majdnem 3 éve nem tudott nyerni a Ferencváros ellen a Diósgyőr, sőt legutóbb pontot is, akkor tudtak legutóbb szerezni a Fradi ellen. Most sem a miskolciak voltak a mérkőzés esélyesei, azonban a bajnokság egyharmada elteltével kiesőhelyen állnak a piros-fehérek, így minden lehetőséget meg kell ragadniuk a pontszerzéshez.

Ennek ellenére, már a 6. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros. Robert Mak káprázatos beadását Baturina fejelt a kapuba 0-1! A horvát támadónak ez volt az első NB I- es meccse. De nem adta fel a Diósgyőr és a 15. percben az egykori ferencvárosi játékos Rui Pedro büntetőjével kiegyenlítettek 1-1!
Négy perccel később ismét előnybe került a Ferencváros. Ezúttal Zubkov talált be Antal Botond kapujába 1-2! Ez volt Zubkov az első gólja a szezonban. Az első félidő második felében többet volt a labda a hazai csapatnál, de több gól, már nem született.

A második félidőben folyamatosan nyomás alatt tartotta a Diósgyőr kapuját a Fradi. Csak idő kérdése volt mikor születik meg a harmadik vendég gól. Végül a 65. percig kellett várni, ekkor Uzuni talált be 1-3!
Ezután sem enyhült a nyomás a diósgyőri kapun, de a hazai csapatnak is meg volt az esélye az újabb gól megszerzésére. Ennek ellenére, már nem született gól a találkozón.

Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 1-3 (1-2)
Helyszín: Diósgyőri Stadion Vezette: Andó-Szabó S.
Gólszerzők: Rui Pedro (15.p- büntetőből) ill. Baturina (6.), Zubkov (19.), Uzuni (65.)

A forduló további mérkőzései:
19:30 Puskás Akadémia – Kisvárda TV: M4 Sport+
12.06. 15:15 Budapest Honvéd – MTK Budapest TV: M4 Sport
12.06. Paks – MOL Fehérvár FC TV: M4 Sport+

Az NB I állása


A góllövőlista élmezőnye