Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oroszország: fölényesen nyert két éllovas – KÖRKÉP

Az orosz bajnokság (Premjer Liga) aktuális, 17. fordulóját megelőzően három nagy csapat azonos pontszámmal állt az élen, melyből kettő szombat délután pályára is lépett…

Mindkét éllovas mérkőzésén könnyedén érvényesült a papírforma: a Zenit két döntetlen és egy súlyos hétközi BL-fiaskó után négy első félidei találattal küldte padlóra a táblázat második felében elhelyezkedő Ural gárdáját. A szentpéterváriak fölényes sikere alkalmával az iráni Sardar Azmoun három gólt és egy gólpasszt regisztrált, de büntetőből betalált még a veterán Artem Dzyuba, valamint a brazil légiós Douglas Santos is, a vendégek erejéből csak egy becsületgólra futotta a finisben. A triplázó húzóember évadbeli 9 góljával immár egyedüliként vezeti a bajnoki góllövőlistát.

Zenit – Ural 5-1 (4-0)
Gólszerzők: Azmoun (17., 22., 76. – a harmadikat büntetőből), Dzyuba (30. – büntetőből), Santos (44.), ill. Shabolin (82.)

Velük ellentétben a Szpartak Moszkva a második játékrészben, és különösen a hajrában tette fölényessé győzelmét a kieső zóna előtt elhelyezkedő Tambov ellen. A góllövőlista élére álló svéd Jordan Larsson, valamint az argentin Ezequiel Ponce egyaránt két-két alkalommal voltak eredményesek, így mindketten 8-8 góllal rendelkeznek a szezonban, éppúgy mint a Zenitből Dzyuba duó.

Szpartak Moszkva – Tambov 5-1 (1-0)
Gólszerzők: Larsson (27., 83.), Ponce (63., 90+3.), Gigot (87.), ill. Onugkha (65.)

A bajnokságot a forduló előtt kettejükkel azonos pontszámmal vezető CSZKA Moszkva vasárnap a Khimkit fogadja.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye