Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Giroud ismét betalált, immáron a Chelsea vezeti a bajnokságot – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 11. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Chelsea hazai pályán 3–1-es győzelmet aratott a Leeds United ellen, így Frank Lampard együttese ideiglenesen élre állt a tabellán.

 

Az összecsapás a vendégek számára álomszerűen indult, ugyanis Marcelo Bielsa alakulata már a 4. percben vezetéshez jutott: Kalvin Phillips kiugratását követően a gólfelelős, Patrick Bamford volt eredményes egykori klubja ellen. Nem sokáig volt előnyben az újonc, hiszen a hétközi Bajnokok Ligája-meccsen mesternégyest szerző Olivier Giroud csaknem fél óra elteltével egyenlíteni tudott. Az első játékrész emlékezetes momentuma Timo Werner kihagyott gólhelyzete, a németnek a kapu torkából sikerült hibáznia.

A fordulást követően a Kékek többnyire pontrúgások után veszélyeztettek, ennek a 61. minutumban lett meg az érdemi eredménye: a középhátvéd Kurt Zouma Mason Mount szögletét bólintotta az ellenfél kapujába – a francia játékosnak ez már a negyedik találata volt az idényben. A hajrában a Leeds komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, ez azonban Rodrygo Moreno és Ian Poveda beállásával sem jött össze. Sőt, a lefújást megelőzően a Lampard-féle legénység feltette az i-re a pontot: Werner sprintjének és középre tett labdájának köszönhetően Christian Pulisic állította be a végeredményt.

A Chelsea a sikerének köszönhetően ideiglenesen átvette a vezetést a Tottenhamtől, amely vasárnap észak-londoni derbit vív, az Arsenalt fogadja majd José Mourinho gárdája. Bielsa fiai a West Ham ellen javíthatnak a következő fordulóban.

Chelsea FC – Leeds United FC 3–1 (1-1)
Gólszerzők: Giroud (27.), Zouma (61.), Pulisic (90+3.), ill. Bamford (4.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Burnley 1–1 Everton
Manchester City 2–0 Fulham
West Ham 1–3 Manchester United

Vasárnap
13:00 West Brom – Crystal Palace
15:15 Sheffield United – Leicester City
17:30 Tottenham Hotspur – Arsenal
20:15 Liverpool – Wolverhampton

Hétfő
21:00 Brighton – Southampton

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: