Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: újabb pontvesztés az Everton neve mellett – videóval

Az angol bajnokság 11. fordulójában az Everton a Burnley otthonába látogatott. A szezont nagyon jól kezdő liverpooliak egy ideje nem találják a formájukat, és a kiesőhelyen álló csapat ellen is mindössze csak egy döntetlent tudtak összehozni. 

A Burnley nagyon hamar, a semmiből szerzett vezetést a 3. percben. Egy labdavesztés után Westwood passzolt a középen érkező Bradynek, aki távolról, laposan a kapu bal alsó sarkába lőtt. A 13. percben Calvert-Lewin egyenlíthetett volna, de hatalmas lehetőséget hagyott ki, miután egy tökéletes passzt követően csak a kapus kezébe tudta rúgni a labdát. A liverpooliak többet birtokolták a labdát, és több támadást is tudtak vezetni, de a 41. percben mégis a hazaiak veszélyeztettek, amikor Wood egy jó labdaátvételt követően laposan lőtt a kapu közepe felé, de Pickford hatalmas bravúrral hárította a próbálkozást. Végül az utolsó percben csak összejött az egyenlítés az Evertonnak. Richarlison tette le a labdát a középen érkező Calvert-Lewin elé, aki közvetlen közelről bepasszolta az üres kapuba a játékszert.

A második félidő kiegyenlítettebb volt, és kevesebb helyzet is jellemezte. Az 51. percben James kapott egy jó labdát közvetlenül a tizenhatos előtt és azonnal megcélozta a bal felső sarkot, de Pope bravúrral védeni tudta a lövést. Sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés, míg a 83. percben a Burnley szerezhetett volna vezetést, amikor Wood megpróbálta kapura fejelni a szögletből érkező labdát, a bal alsó sarkot célba véve, de a kapus bravúrral védte a fejest. Végül még 91. percben Tuson próbálkozhatott, de Pope az ő lövését is hárította, így maradt az eredmény.

Burnley – Everton: 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Brady (3.) ill. Calvert-Lewin (45+3.)
Sárga lap: ill.
Kiállítás: ill.

A forduló további programja:

Szombat:
Burnley – Everton: 1-1
16:00 Manchester City – Fulham (Tv: DigiSport 2)
18:30 West Ham – Manchester United (Tv: DigiSport 2)
21:00 Chelsea – Leeds United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
13:00 West Brom – Crystal Palace (Tv: Spíler 1)
15: 15 Sheffield United – Leicester City (Tv: Spíler 1)
17:30 Tottenham – Arsenal (Tv: DigiSport 1)
20:15 Liverpool – Wolves (Tv: Spíler 1)
21:00 Brighton – Southampton

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: