Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: Így válik Diego Maradona halhatatlanná!

Azok után, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt legenda emléke előtt Nápolyban többféleképpen is tisztelegtek, Argentínában is várható volt, hogy az “isteni Diego” igazán halhatatlanná válik.

No nem mintha az argentinok nem fognak örökké megemlékezni futballhősükről, aki általános vélekedés szerint az argentin emberek életét változtatta meg futballjával, az kormány is megható gesztust tett.

A szenátusban ugyanis már előterjesztették, hogy az évszázad góljának megválasztott, Maradona Anglia ellen szerzett szóló-gólját örökítsék meg az 1000 pezós bankjegyeken. A kormány azt is szeretné, ha Maradona nagyított arcképével nyomtatnák ezeket a bankjegyeket.

Az Argentin Nemzeti Bank állítólag már készen áll arra, hogy 2021-ben az 1000 pesós bankjegyek 50%-án a bankjegy egyik felére Maradona arcképét, a másikra a örökké emlékezetes gólt megelőző jelenetet nyomtassa.

Argentínában egyébként azt is tervezik, hogy 2021-ben emlékbélyeget adnak ki Diego Maradona teljes játékos -és edzői karrierjét lefedve.

Aki esetleg túlzásnak gondolná, annak álljon itt egy Pep Guardiola által is felemlegetett argentin idézet Maradona jelentőségéről: ‘Diego, nem számít, hogy mit tettél az életeddel, egyedül az számít, hogy mit tettél a miénkért!”