Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Ronaldo dupla a Camp Nouban, a Juventus az első helyen jutott tovább – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkör utolsó fordulójában a Barcelona otthonába látogatott a Juventus. A katalánok hibátlanul várták Andrea Pirlo gárdáját, és szinte biztos volt, hogy az első helyen jutnak tovább a legjobb 16 közé, de a Juve ezt nem hagyta annyiban, és háromgólos győzelmével megelőzte a katalánokat. Ronaldo tizenegyesből duplázott, Messi sokat próbálkozott, de semmi nem ment be.

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a Juventus, a 8. percben már egy bal oldali beadás után Cristiano Ronaldo lőtt, de a középre tartó labdát Ter Stegen könnyedén hárította. Egy perccel később a portugál készítette le a labdát Danilónak, aki nagyon szép lövést eresztett meg távolról, de nem találta el a kaput. A 12. percben ráadásul Araujo lökte fel Cristiano Ronaldót a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető, talán elég könnyen, tizenegyest ítélt. Természetesen CR állt a labda mögé, és magabiztos belőtte azt Ter Stegen kezei között, ezzel megszerezve a vezetést. A 20. percben ráadásul már kettővel ment a Juve. Cuadrado beadása után a teljesen üresen érkező McKennie egy nagyon szép mozdulattal, hat méterről a léc alá bombázta a labdát. A 22. percben végre megérkezett az első Messi-lövés is, amikor nagyjából 23 méterről vette célba a bal alsót, de Buffon szögletre tudott menteni. A Barca egyre többet támadott, és főleg Messi lövései voltak veszélyesek, de ezek mind pontatlanok voltak.

A második félidő is a Juventusnak kedvezett inkább, bár a Barca többet birtokolta a labdát, és többet is támadott. A 49. percben Ter Stegennek kellett nagyot védenie, miután McKennie lekészítése után Ramsey egy nagyon szép lövést eresztett meg. Az 52. percben azonban ismét tizenegyest kapott a Juventus, miután Lenglet kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, de szerencséje volt, mert nem kapott egy második sárgát érte. Cristiano Ronaldo ezúttal jobbal a jobb alsóba lőtt, miközben Ter Stegen a másik sarok felé vetődött. A félidő második felére veszélyesebbé vált a Barcelona. A 65. percben de Jong sarokkal visszakészítette a labdát Messinek, aki futtából lőtt kapura, Buffon azonban megint védett, a kipattanóra berobbanó Braithwaite-et pedig lesen állították meg. A 74. percben a játékvezető ismét a tizenegyespontra mutatott, ám most a Barcának, de végül ezt visszavonták, mert a szabálytalanság előtt Griezmann lesen állt. A 75. percben Bonucci révén ismét betalált a Juve, de végül ezt les miatt érvénytelenítették. A 89. percben Messi még 15 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, de Buffon megint résen volt, és védett. A Barcelona végül nem lőtt gólt, ami így azt jelentette, hogy a Juventus első helyen jutott tovább a nyolcaddönőbe.

Barcelona – Juventus: 0-3 (0-2)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Tobias Stieler (német)
Gólszerzők: Ronaldo (13. – büntetőből, 52. – büntetőből), McKennie (20.) ill. –
Sárga lap: Alba (27.), Lenglet (31.), Umtiti (60.), Firpo (78.) ill. Ramsey (29.), Morata (54.), Danilo (69.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Alba (Firpo, 55.), Lenglet (Umtiti, 55.), Araujo (Mingueza, 82.), Dest, Pjanic, de Jong, Pedri (Puig, 66.), Trincao (Braithwaite, 46.), Messi, Griezmann. Vezetőedző: Ronald Koeman

Juventus: Buffon, Danilo, Bonucci, de Ligt, Cuadrado (Bernardeschi, 85.), McKennie, Arthur (Bentancur, 71.), Alex Sandro, Ramsey (Rabiot, 71.), Ronaldo, Morata (Dybala, 85.). Vezetőedző: Andrea Pirlo

A G-csoport végeredménye: