Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Diego Armando Maradona: jöhet a második kör

A legendás világbajnok két héttel ezelőtti halála után az argentin bajnokság már folyamatban lévő 2020-as kiírását Copa de la Liga Profesionalról Copa Diego Armando Maradona névre keresztelték át, a sorozat pedig az elmúlt hétvégén az első kör végéhez ért…

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a 24 első osztályú csapatot hat darab négytagú kvartettbe osztották, és bajnokság hiányában ez a torna fog dönteni a 2021-es nemzetközi kupaszereplésekről. Az oda-visszavágós rendszerben lebonyolításra kerülő első csoportkör után az első két helyezett jut tovább valamennyi csoportból, az állva maradó 12 csapatot a második, úgy nevezett “bajnoki szakaszban” két 6-os csoportba osztják. Ebbe a körbe a továbbjutók a korábbi eredményeket nem viszik magukkal, az öt meccsből a csoportelsők háromszor, a másodikok kétszer játszhatnak otthon.

Az első kör végeztével a legnagyobb meglepetés egyértelműen a 2019-es argentin bajnok Racing Club búcsúja volt, de alighanem az egyébként kifejezetten tehetséges játékosokból álló Vélez Sarsfield búcsújára sem számítottunk előzetesen. Ugyanakkor a Boca Juniors és a River Plate egyaránt továbbjutott és ugyanabban a csoportban folytatja, de láthatjuk majd a következő körben a San Lorenzo, a Talleres Córdoba vagy éppen az első csoportkörében brillírozó Atlético Tucumán gárdáját, és az elhunyt Diego által edzőként utoljára dirigált Gimnasia La Plata csapatát is.

A második kör csoportelsői játsszák le egymással a sorozat döntőjét egy meccsen, semleges helyszínen január 17-én. Addig megszakítás nélkül, valamennyi hétvégén lesznek mérkőzések, egyelőre a szigorú szabályozások miatt zárt kapuk mögött.

A második kör csoportbeosztása:

A csoport: Boca Juniors, Huracán, Independiente, Arsenal Sarandi, Argentinos Juniors, River Plate
B csoport: Atlético Tucumán, San Lorenzo, Talleres Córdoba, Banfield, Gimnasia La Plata, Colón

A második kör programja:

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!