Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: kétgólos hátrányból jutott döntőbe a címvédő – videóval

Ahogyan arról beszámoltunk, a vasárnapi keleti konferencia-döntőből a Columbus Crew csapata jutott be az MLS 2020-as nagydöntőjébe, keddre virradóra pedig a nyugati csoport fináléját rendezték meg…

A bajnoki címvédő Seattle Sounders csapata drámai küzdelemben győzte le 3-2-re a Minnesota United együttesét. Némi meglepetésre az első félóra végeztével az esélytelenebbnek tartott vendégek szereztek vezetést a konferencia-elődöntőben három gólpasszig jutó Emanuel Reynoso gyönyörűen kivitelezett szabadrúgásgóljával. A szünet után jöhetett volna az egyenlítés, ám a perui Ruidiaz ziccergólját nem adták meg, mivel szabálytalannak ítélték, ahogy lefordult a védőjéről. Hiába nyomott a Sounders, a játékrész derekánál a United újabb góllal sokkolta őket, Reynoso szabadrúgását az előre húzódó hátvéd, Bakaye Dibassy csúsztatta tovább a hálóba. Egyre inkább érett a bajnokverés, azonban a Seattle nem adta fel, és a 75. percben a frissen pályára küldött Will Bruin egy lecsorgó labdából megszerezte a szépítő gólt. A találat meghozta a Sounders önbizalmát, és rendíthetetlenül rohamoztak tovább, végül a rendes játékidő utolsó pillanataiban egy kapu előtti kavarodás végén Raúl Ruidiaz kotorta be közelről a hálóba a játékszert. Nem volt megállás, nem sokkal később Ruidiaz közelről a kapufát törte ketté lövésével, majd  a 93. percben Lodeiro szögletét Gustav Svensson fejelte a kapuba, megszerezve ezzel a győzelmet és a döntőbe jutást a Sounders számára.

A Minnesota tehát nagyon közel volt története első nagy döntőjéhez, végül azonban a Seattle lesz a Columbus ellenfele a fináléban.

MLS Playoff, Nyugati konferencia-döntő

Seattle Sounders – Minnesota United  3-2 (0-1)
Gólszerzők: Bruin (75.), Ruidiaz (89.), Svensson (90+3.), ill. Reynoso (29.), Dibassy (67.)

MLS Playoff, Keleti konferencia-döntő

Columbus Crew – New England Revolution 1-0

Az MLS nagydöntőjét december 12-én, szombaton rendezik meg a két konferencia bajnoka között.