Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Katar is részt vesz az európai selejtezőben – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arról tárgyal, hogy Katar is szerepelhessen a 2022-es világbajnokság európai selejtezőjében.

Az angol The Independent megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Katar is részt vesz a 2022-es világbajnokság európai selejtezőjében, és az UEFA hamarosan be is rakja az egyik csoportba. Azt szeretnék, hogy a torna házigazdája kiegyensúlyozza a csoportokat, emellett pedig, hogy válogatottjával felkészüljön a világbajnokságra, ami egy hatalmas mérföldkő az ország futballtörténelmében. A tárgyalások már megkezdődtek az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) és az UEFA között.

A lap információi szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Katart az A-csoportba osztják majd be Portugália, Írország, Luxemburg, Szerbia és Azerbajdzsán mellé, de opció még a B-, D- és E-csoport is.

Nem először fordul elő az, hogy Katart bevonták más szövetségek tornáiba: a vb házigazdája részt vett a 2019-es Copa Americán, és a 2021-esre is meghívták őket. Emellett ott lesznek a CONCACAF-aranykupán is.

Azt viszont fontos megemlíteni, hogy a Katar elleni pontok minden bizonnyal nem számítanak majd a csoportban, és csak az ellen a csapat ellen játszhatnak egy félprofi mérkőzést, akiknek épp nincs jelenésük az éles versenyben.

A selejtezőmérkőzések dátumait, és azt, hogy Katar is ott lesz-e a versenyben, az UEFA kedden fogja bejelenteni.