Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt az argentin válogatott korábbi kapitánya

Kereken két héttel Diego Maradona halála után újabb nagy horderejű csapás érte az argentin futballt, a keddi napon ugyanis elhunyt a korábbi vb-ezüstérmes szövetségi kapitány…

 

A helyi sajtóbeszámolók megerősítették, hogy kéthetes kórházi kezelése után az argentin válogatott egykori szövetségi kapitánya, Alejandro Sabella 66 esztendős korában elhunyt, miután súlyos szívproblémákat állapítottak meg nála.

Sabella annak idején a játékos pályafutását a River Plate csapatában kezdte, majd 1978-ban igazolt át Európába, ahol a Sheffield United és a Leeds United együtteseiben fordult meg, majd hazájában az Estudiantes La Plata színeiben tért vissza, mellyel két bajnoki címet is ünnepelhetett a ’80-as években. Edzőként 2009 és 2011 között tevékenykedett az Estudiantes élén, és akkor a veterán Juan Sebastián Verón csapatkapitánykodása mellett argentin bajnokságot és Libertadores-kupát nyertek, valamint klubvilágbajnoki döntőt játszottak. Ezt követően nevezték ki őt a válogatott élére, mellyel emlékezetes menetelés végén hosszabbításban veszítették el a 2014-es brazíliai világbajnokság fináléját Németországgal szemben.

Nyugodjék békében!