Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: hengerelt a Fehérvár

A Ferencváros után, a Fehérvár is hozta a kötelező győzelmet és simán nyertek a Budafok ellen. Ezzel kozmetikázták az előző fordulóban a Paks ellen elszenvedett vereséget.

Már az 5. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Houri szabadrúgása után Alef fejelt a budafoki kapuba 1-0! A brazil középpályásnak ez volt az első gólja a fehérvári csapat mezében. A 14. percben egy szerencsés mozdulat után Petrjak elé pattant a labda a tizenhatoson belül, aki egy pattanás után a kapuba bombázott 2-0!
A 35. percben Zivzivadze csapott le Nikolic rossz passzára, de a kapussal szemben állva hihetetlenül önzetlen volt és lepasszolta a labdát Petrjaknak, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania 3-0! Megnyugtató előnnyel mehetett pihenőre a hazai csapat.

Az 55. percben Houri újabb gólpasszt osztott ki, ezúttal akcióból. Ez előre húzódó Adrian Rus fejelte be a beadását 4-0! Ezután visszavett a tempóból a Fehérvár, a csereként beállt Géresi Krisztiánnak akadtak helyzetei, de az októberben három év kihagyás után visszatérő játékosnak nem volt szerencséje. Később a vendég csapat előtt akadt több nagy helyzet is, de nem tudtak élni az adódó lehetőségekkel. Végül a hosszabbításban jött össze a szépítés egy okos szabadrúgás kombináció után, a csapatkapitány Kovács által 4-1!

MOL Fehérvár FC – Budafok 4-1 (3-0)
Helyszín: Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó Vezette: Farkas Á.
Gólszerzők: Alef (5.), Petrjak (14., 35.), Rus (55.) ill. Kovács (90.+3)

A 14. forduló további meccsei:
Péntek:
Újpest FC – Puskás Akadémia 1-2
Szombat:

Kisvárda – Budapest Honvéd 0-0
Ferencváros – Zalaegerszeg 2-0
Vasárnap:
Mezőkövesd – Paks 14:30 TV: M4 Sport+
MTK Budapest – Diósgyőr 17:00 TV: M4 Sport

A bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye