Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szurkolói összecsapások az új tulajdonos kinevezése miatt

A napokban új tulajdonost nevezett ki az izraeli első osztályban szereplő Beitar Jeruzsálem gárdája, akinek személye olyannyira megosztotta az együttes szurkolóit, hogy azoknak két ellentétes csoportja egymás ellen fordult…

A helyi beszámolók szerint a rendőrségnek kellett szétválasztania az izraeli Beitar Jeruzsálem csapatának szurkolóit, miután az Egyesült Arab Emírségből Hamad bin Kalifa Ál Nahjan sejk felerészben megvásárolta a klubot, az üzletet helyeslők és ellenzők pedig összecsaptak egymással. Mindkét szurkolói táborból nagyjából 120-150 ember jelent meg a csapat jeruzsálemi stadionjánál a pénteki edzésen, akik eleinte csak rigmusokat skandáltak, majd össze is csaptak egymással.

A csapat szurkolói kemény magjának számító La Familia már korábban is rasszista megnyilvánulásairól volt ismert, többször tiltakoztak arab és muzulmán játékosok szerződtetése ellen, és most sem örültek az új tulajdonos érkezésének.

A hatszoros bajnok Beitar – amely még sosem szerződtetett arab játékost – kilenc forduló után mindössze a 12. helyen tanyázik a 14 csapatos izraeli élvonalban.